View Full Version : Enemy Territory i blad unkown reason
Wodzu PL
28-07-2007, 17:04
Hej to znow ja:)
Mam problemik z popularna gra Wolfenstein Enemy Territory, wersja 2.60. Instaluje ja przez konsole, tworze odpowiednie 2 foldery na partycji /home.
Instalacja przebiega pomyslnie, uruchamiam gre ustawiam sobie lacze, nick itp a nstepnie wpisuje adres ip. gra sie podpina pod serwer i wszystko idzie jak nalezy do czasu az zaczyna sie ladowac mapka;)Dokladniej mowiac pojawia sie okienko a na niej mapy jakie sa dostepne na danym serwerze a po lewej stronie zazwyczaj jest jaks informacja od admina a pod nia bialy pasek z napisem loading.Gdy dochodzi on do konca cofa do glownego menu i wyskakuje blad:server disconnect from unknown reason
Jesli dam reconect sytuacja sie powtarza.
Spróbuj z innym serwerem.
Pozdrawiam,.
Wodzu PL
28-07-2007, 21:45
Zaden serwer nie idzie:(
A masz 2.60b? na 2.60 nie pójdzie prawie nic już prawdopodobnie
No i sprawdź prawa zapisu do tego folderu gdzie masz zainstalowaną grę, lepiej było zainstalować w /home/uzytkownik/folder niż /home/folder
Wodzu PL
29-07-2007, 18:01
A masz 2.60b? na 2.60 nie pójdzie prawie nic już prawdopodobnie
No i sprawdź prawa zapisu do tego folderu gdzie masz zainstalowaną grę, lepiej było zainstalować w /home/uzytkownik/folder niż /home/folder
Tak mam 2.60b.
Tak masz racje gre instalowalem tak jak mi tutaj pokazujesz. Teraz wywalilem ET i zainstalowalem jescze raz i podczas instalacji wyskoczyl mi taki komunikat w konsoli:
romek@Kubuntu2007:~$ sudo sh et-linux-2.60.x86.run
Password:
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Enemy Territory 2.60 Full Install........................................... .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .........................
Warning: kbuildsycoca is unable to register with DCOP.
kbuildsycoca running...
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
kdeinit: Can't connect to the X Server.
kdeinit: Might not terminate at end of session.
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
kded: cannot connect to X server :0.0
kded: ERROR: KUniqueApplication: Registering failed!
kded: ERROR: Communication problem with kded, it probably crashed.
Reusing existing ksycoca
Installing symlink /home/romek/.ET2/etded -> /home/romek/.ET1//etded
Removing existing et symlink
Installing symlink /home/romek/.ET2/et -> /home/romek/.ET1//et
romek@Kubuntu2007:~$
...............
Metodą prob i bledow doszlem do wniosku ze gra nie chce sie odpalic pozniewaz nie moge utworzyc profilu.Gdy chce zrobic nowy profil wyskakuje komunikat iz jest to niemozliwe.Jednak w home/nazwa uzytkownika/.etwof/etmain jest plik profiles a w nim ustawienia tego dotyczace. Dodam ze ukryty foder .etwolf tworzy sie sam po instalacji gry.
Co jest nie tak z egra tego nire widzi?/;/
A czemu instalujesz jako sudo?
Zrób to normalnie jako user.
Wodzu PL
29-07-2007, 20:30
A czemu instalujesz jako sudo?
Zrób to normalnie jako user.
Heh glupia sprawa;d
Jak chcialem normalnie jako user to wyskoczylo graficzne okienko instalatora a w nim miejsce na wpisanie hasla roota, jednak ja dalem anuluj a instalaotor szedl dalej.W kolejnym kroku ustawilem gdzie ma zaisnatlowac sie gra, jednak s okazalo sie ze jest to niemozliwe. W moim przypadku wygladalo to tak;/home/romek/.ET1. Wkurzylem sie i dalem domyslne katalogi jakie sobie ustawila gra i o dziwo poszlo. Uruchomila sie gra sciagla mapke i wszystko chodzi cacy.Kilka razy mnie zabili bo ta gra chodzi tak jakos plynniej, na linuxie,bardziej zwrotnie. Jedyne co mnie wkurza to kontury chmur;)(takie kreski jak w paincie).
Acha ta gra zrobila mi troche syfu;/Zrobila sobie folder w home/romek/enemy territory i tam wpakowala czesc plikow a te pozostale sa w home/romek. Moge to jkaos tak zainstalowac zeby nie chcialo roota a dzialalo?/;)
Pozdrawiam
...Moge to jkaos tak zainstalowac zeby nie chcialo roota a dzialalo?/;)
Nie.
Usuń te katalogi, co instalator utworzył i uruchom go jeszcze raz, tym razem czytając o co Cię pyta ;)
Pozdrawiam.
Wodzu PL
29-07-2007, 20:47
Nie.
Usuń te katalogi, co instalator utworzył i uruchom go jeszcze raz, tym razem czytając o co Cię pyta ;)
Pozdrawiam.
http://img254.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranu1nb6.png
Pozneij jak chce utworzyc katalogi w innym miejscu to wyskakuje ze nie jestyem rotem i jest to niemozliwe;]
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.