Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
[Mandrake 9.1]Przegrywanie płyt instalacyjnych
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: [Mandrake 9.1]Przegrywanie płyt instalacyjnych

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    [Mandrake 9.1]Przegrywanie płyt instalacyjnych

    Witam!
    Jako nowy user chcialbym powitac wszystkich na forum!
    Mam nastepeujace pytanie...otoz potrzebuje przegrac sobie plytki instalacyjne Mandrake i tu mam pytanie...czy mogę to zrobić w windowsie w taki sposób,że najpierw skopiuję zawartość danej płytki na dysk używając zwykłego "kopiuj" ,a później wrzucę te wszystkie pliki na płytę?
    Czy to zadziała? ,czy nie ma tam plików ukyrtych jakiś których nie przegram w ten sposób?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    May 2003
    Postów
    8
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witaj nowy uzytkowniku linuksa :wink:

    Moze przegrac te plytki metoda '"kopiuj,wklej', ale wtedy stracisz bardzo cenne narzedzie, a mianowice z tak utworzonych plytek nie mozesz bootowac podzczas startu komputera i bedziesz musial dodatkowo utworzyc specjalna dyskietke startowa. A po co dokladac sobie roboty, lepiej przegrac te plytki jakims programem, obojetnie jakim i po problemie.
    Registered Linux User: 323529 | PLD User:
    e-mail: mrstone@interia.pl | GG: 3858908
    Jabber ID: mrstone@chrome.pl | Dawid Kamola

  4. #3
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Górny Śląsk-Bytom
    Postów
    2
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Już sobie zrobiłem image w Nero a potem przegralem,wszystko ok,dzięki
    Wierzę w siłę pasji!
    <span style='color:red'>Linux Power!</span>

  5. #4
    Avatar imported_Pic
    imported_Pic Gość
    Tak chyba nejlepiej jest w koncu po coś jest to iso 8)

  6. #5
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    Milicz
    Postów
    17
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    eheh

    ISO ja polecam clone cd czy cd clone nie moge zapamietac tegozawsze czy cd przed czy po ale mniejsz z tym

    POZDRAWIAM!
    PoWeR LiNuX

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    podobny problem

    czesc
    ja mam podobny problem, a mianowicie zciagnołem sobie z serwera pliki:
    1. Mandrake91-cd1-inst.i586
    2. Mandrake91-cd2-ext.i586
    3. Mandrake91-cd3-i18n.i586

    rozpakowałem je i nagrałem za pomoca nero. Niestety pierwsza płyta nie chciala sie butowac wiec zrobilem dyskietke startową. Problem jednak nie zniknął bo kiedy sie wgrała dyskietka startowa i poprosił o włożenie cd to dalej mi nie widzial linuxa nagranego. chciałbym zauwazyc ze jak pod windowsem odpale plytke to auto run odpala instalatora ale w tedy do wyboru jest tylko zapiana systemu (a ja chce miec dwa).
    Moze sle to nagrywam, sam nie wiem , bede wdzieczny jak mi ktos powie jak nagrac poprawnie te pliki (nagrywam za pomocą nero) thnx.

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    1. sprawdz czy masz włąćzone bootwoanie z płyty w biosie.
    2. w jaki sposób wypalałeś płyty, bo nero wypala bardzo dobrze (bezbłędnie z iso), chociaż mogłeś mioeć zwalone płyty z netu - sprawdzałeś sume md5 czy sie zgadzała z poprawnym haszem

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    mam właczone bootowanie w biosie.
    na grywam tak jak opisalem czyli pliki których nazwy podałem rozpakowuje i nagrywam za pomoca nero tzn (CD-ROM (ISO)

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: podobny problem

    [ czesc
    ja mam podobny problem, a mianowicie zciagnołem sobie z serwera pliki:
    Mandrake 9.2 i mam pytanie jak zrobić tyskietkę startową aby rozpocząć instalację

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Radzę wyodrębnić z *.iso (np.programem WinIso) "image".Tam znajdziesz kilka plików z których
    można bootować(wybierz cdrom.img).W nero wybierz CD bootable,ukarze się miejsce gdzie należy
    podać ścieżkę do cdrom.img.Włącz Mode1 i tryb Disc-At-Once.Nagraj tak płytę,a będzie bootowalna. :idea: :idea:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. cdrom nie czyta płyt nagywanych
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 05.03.2004, 07:22

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •