Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: czy mozna instalowac pakiety innych dystrybucji w mandrake ?

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    44
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    czy mozna instalowac pakiety innych dystrybucji w mandrake ?

    mam takie oto pytanie:
    czy jak mam pakiet przeznaczony dla slackware to moge go zainstalowac w mndrake 9.1
    i
    czy programy pod gnome pojda pod kde

    jesli odpowiedz na ktores pytanie brzmi "tak" to prosze jeszcze o wyjasnienie jak to zrobic
    karbos

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Jeżeli jest to plik .rpm, to da się go zainstalować, jednak nie jest to zalecane, gdyż pomiedzy dystrybucjami istnieją swego rodzaju "różnice kulturowe".
    Może działać, ale niekoniecznie.
    Jeżeli mówimy tutaj o np. plikach .deb, rozwiązaniem będzie Alien
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    93
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Co do pakietow rpm to powinny dzialac, jesli uzyty zostal ten sam glibc.
    Nie wiem jednak jaki jest tego sens, chyba we wszystkich dystrybucjach dostepne sa te same pakiety.

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    44
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    no dobra rozomiem.
    a co z programem przygotowanym pod gnome uruhomionym w kde bedzie chodzil
    karbos

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    93
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Tak. Najlepiej zainstaluj z URPMI wtedy sciagniete zostana odpowiednie biblioteki (jesli nie zainstalowales przy instalacji systemu). Swoja droga mogles sam sprawdzic, na pewno komputer by sie nie wylaczyl.

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    44
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    dozo josz slyszalem o tym urpmi jakie to jest dobre i fspaniale a nie potrafir tego obslozyc. czytalem to how to na forum ale porobilem to co jest napisane tak jak zrozumialem i nie trybi. pewnie czegos nie kumam ale jak ktos ma dozo cierpliwosci to bym go poprosil zeby mi krok po kroku wytlomaczyl co i jak.
    karbos

  8. #7
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Kroczek po kroczku.

    1)Otwiersza konsolę
    2)Wpisujesz su
    3)Podajesz hasło roota
    4)Stosujesz się do tego.


    Następnym razem staraj się zadawać pytania w wątkach o podobnym temacie.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    93
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Do bazy urpmi masz dostep rowniez z menu - Konfiguracja-Pakiety-Instalacja oprogramowania

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mandrake 10.1 Do Firmy - Czy Mozna?
    By mrflinstone in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 28.12.2005, 13:19
  2. Amazis A Rozwój Dystrybucji Mandrakelinux
    By Tomasz Bednarski in forum Wersje pudełkowe i pomoc techniczna - opinie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26.12.2004, 10:21
  3. Mandrake 10.1 A Pakiety Edukacyjne
    By 31st in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 14.10.2004, 16:15
  4. Odpowiedzi: 69
    Ostatni post / autor: 18.05.2004, 15:08
  5. Instalacja Mandrake i innych Linuxów
    By Woron in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29.10.2003, 11:13

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •