Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: dhcp i dns (mdk 9.2)

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    21
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    dhcp i dns (mdk 9.2)

    problem polega na tym, ze po uruchomieniu eth0 wszelkie ustawienia sieci otrzymuje z dhcp. i tu są schody - nie działają mi praktycznie żadne strony www zagraniczne. np www.nvidia.com nie ładuje sie wcale. w czym moze byc problem? na tych samych ustawieniach (ten sam dhcp) pod windowsem wszystko śmiga jak trzeba.

    2. gdzie dopisac drugi serwer dns (albo i trzeci) w mdk 9.2 tak, aby lin korzystał ze standardowego i z dodatkowego? podejrzewam, ze to problem z tym związany.
    Pozdrawiam
    Marcin "Chmiel" M.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    A dają się chociaż pingować?
    DNSy możesz wpisać w /etc/resolv.conf
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    przerąbane - ping do www.nvidia.com idzie (250ms) ale strona sie nie ładuje... help please

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517
    przerąbane - ping do www.nvidia.com idzie (250ms) ale strona sie nie ładuje... help please
    A dzwoniłeś do swojego dostawcy internetu? Ja miałem podobną sytuację wczoraj. Pingi działały, adres dns w /etc/reslv.conf, ale ani strony się nie wczytywały, ani nie dało rady poczty ściągnąć. Podejrzewam, że to dostawca coś grzebał. Niestety nie miałem okazji zadzwonić, żeby się upewniń.

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    21
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    wszystko pięknie, ale restart - przejscie do windy i mam wszystko ok - dns w windzie mam dostawcy oraz jeden jakis zewnetrzny. w mdk wpisalem dodatkowe i pupka...
    Pozdrawiam
    Marcin "Chmiel" M.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 14.05.2004, 21:09
  2. Nie działający serwer dhcp
    By Slig in forum Sieć
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.04.2004, 14:17

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •