Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Root pod X-ami

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    4
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Root pod X-ami

    Witam sznowne kolezanki i kolegow.
    Z pewnoscia dla Was to bedzie zaden problem. Chodzi mi o cos takiego:
    Po zalogowaniu sie pod X-y jako root nie mage utworzyc na pulpicie zadnych skrotow do aplikacji ani tym podobnych rzeczy. Od niedawna kozystam z Mandrake 9.1. Do tej pory uzywalem RH9 i nie mialem tego problemu. Prawy klik otwieral mi podreczne menu. Teraz mam tylko takie prawoklikowe menu dostepne z poziomu zwyklego urzytkownika zalogowanego pod X. Jest to dosc irytujace chocby z tego powodu, ze mam sporo danych na innych dyskach (wingrozowych), ktore mam podmontowywane jako root. Wiem, ze mozna sie pewnie z prawami pobawic tak zeby zwykly uzytkownik mial tez do tego dostep, ale jest tego dosc duzo a ja jestem leniwy z natury
    Jesli ktos wie jak moge ten problem rozwiazac to prosze o informacje.
    Pozdrawiam,

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    W Centrum Sterowania powinieneś mieć zachowanie pulpitu a w nim dwie opcje:
    -Włącz ikony na pulpicie
    -Programy na pulpicie

    Po ich włączeniu powinno wszystko działać.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    4
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Root pod X-ami

    Serdeczne dzieki. Sprawdze jak tylko wroce do domu. Pozdrawiam.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Budowanie Rpm-ów Z Rpms
    By Pankracy in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 27.01.2005, 23:12
  2. Brak Logow W /var/log
    By Sir_Yaro in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10.08.2004, 07:54
  3. Widze ciemnosc - Klopot z Media Playerem w GUI
    By celmar in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 03.07.2004, 20:28
  4. Problem z Netscape
    By Tomasz Małko in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22.01.2004, 04:22
  5. Procesów jak mrówków
    By locohamster in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27.12.2003, 18:40

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •