Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Instalacja gry Enemy Territory - problem z OpenGl
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Instalacja gry Enemy Territory - problem z OpenGl

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Instalacja gry Enemy Territory - problem z OpenGl

    Witam.
    na wstepie dodam, ze instaluje pierwszy raz gre na linuxe.
    zainstalowalem najnowsze sterowniki ATI, najnowsza wersje gry + patch.
    instalacja powiodła sie, ale na koncu w konsoli dostalem taki oto komunikat:
    pisze dokladnie tak: "You are using software Mesa (no hardware acceleration)! Driver DLL used: libGl.so.1 if this is international, add "+set r_allowSoftwareGL 1" to the command line when starting game."
    wiec dopisałem do skrotu tej gry: "+set r_allowSoftwareGL 1", i gra sie uruchomila, ale strasznie wolno chodzi, tak, ze nawet myszka dobrze ruszac nie mozna - tragedia!
    uzywam KDE, mam r9800, Bartona 1866@2365 mhz, plyte abitaNf7-s wiec to raczej nie jest wina sprzetu.
    mysle, ze nie ejst wlaczona akceleracja sprzetowa, a enie mam pojecia jak ja wlaczyc.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    naprawde nikt nie ma takiego problemu? z kartami ati i acceleracja sprzetowa?

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Moze to pomoze

    Mam Auroxa 9.2 ale moze ten art cos pomoze

    http://www.uslugi.torun.pl/~torin/modules....order=0&thold=0

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2004
    Postów
    59
    Wątków
    19
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    w kasoli wpisz glxgears i sprawdz czy masz akceleracje
    -----------------------------------------------------------------------------
    pozdro oczko

  6. #5
    Avatar art4x
    art4x jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: gentoo 2006.0
    Dołączył
    Aug 2004
    Skąd
    Zambrów
    Wiek
    56
    Postów
    97
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Witam.
    Trzeba wpisać fglrxinfo i ma być ATI
    bo jeżeli Mesa to nie ma akceleracji sprzętowej
    tylko programowa.
    Można to też sprawdzić wpisując w konsoli glxinfo i tu powinien być
    wpis direct rendering: Yes.
    Wtedy wszystko gra.
    Radzę dobrze poszukać na tym forum.

    Pozdrawiam.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    art4x Linux register user # 368578
    Gentoo 2006.0 Win XP
    ----------------------------------------------------------
    amd 64 Sempron 3000+ Asrock 939Dual ATAII 512MB GF 5900XT

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacja Mandrake 9.2 10.0
    By sYn[D]rOm in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04.04.2005, 08:33
  2. Problem Z Enemy Territory
    By Jarek341 in forum Gry
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 07.02.2005, 15:32
  3. Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 12.12.2004, 11:13
  4. problem z instalacja grafiki
    By PathFinder in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.03.2004, 19:19

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •