Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Firewall a'la Zonealarm
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Firewall a'la Zonealarm

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Gdynia
    Postów
    39
    Wątków
    15
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Firewall a'la Zonealarm

    Witam.

    Czy możecie mi doradzić, czy do Mandrake istnieje firewall podobny działaniem do ZoneAlarm'a Chodzi mi o to, aby była możliwość całkowitego zablokowania dostępu do netu przy pomocy jednego kliknięcia, oraz żeby jakoś graficznie pokazywał ruch sieciowy

    Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Marcin J.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517

    Re: Firewall a'la Zonealarm

    Witam.

    Czy możecie mi doradzić, czy do Mandrake istnieje firewall podobny działaniem do ZoneAlarm'a Chodzi mi o to, aby była możliwość całkowitego zablokowania dostępu do netu przy pomocy jednego kliknięcia, oraz żeby jakoś graficznie pokazywał ruch sieciowy
    Ale po co Ci to? Masz serwer? Ja twierdze, że na stacji roboczej firewall jest niepotrzebny. Wystarczy odpowiednio skonfigurować usługi (albo je wyłączyć) uaktualniać system i już. Ale skoro chcesz przeczytaj man iptables, a GUI na to jest Firestarter.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Gdynia
    Postów
    39
    Wątków
    15
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Re: Firewall a'la Zonealarm

    [quote="zolty"]
    Witam.

    Ale po co Ci to? Masz serwer? Ja twierdze, że na stacji roboczej firewall jest niepotrzebny. Wystarczy odpowiednio skonfigurować usługi (albo je wyłączyć) uaktualniać system i już. Ale skoro chcesz przeczytaj man iptables, a GUI na to jest Firestarter.
    Okay, rozumiem, to nie windoza hehe
    Ale czy w takim razie mogę wyłączyć na stałe shorewall we moim systemie? Bo to się włącza automatycznie przy starcie. Aha, mam stałe IP i bardzo dobre łącze a kompa używam wyłącznie jako stacji roboczej.
    Pozdrawiam
    Marcin J.

  5. #4
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Gdzieś w Centrum Sterowania (nie pamiętam a nie mam teraz Mandrake żeby sprawdzić) mogłeś sobie ustawiać które z programów mają Ci się uruchamiać automatycznie ze startem maszyny.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Jak chcesz wyłączyć shorewalla na stałe to go po prostu odinstaluj. Pod X-ami jest graficzna nakładka do usuwania pakietów, poszukaj shorewall i wywal go. A zatrzymać go możesz poleceniem "shorewall clear".
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Apache i strony które sie otwierają lub nie
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 05.07.2004, 15:50
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.09.2003, 21:01

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •