Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
ICPNet
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: ICPNet

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141

    ICPNet

    Czy ktoś z użytkowników ma może Internet z tejże firmy? Ostatnio mi go zakładali, i o ile pod Wizgrozą wszystko chodzi dobrze, to pod Linuxem (9.0), nie chodzi wcale. Ani nie reaguje na domeny, ani nawet na IP. Ściągnełem z sieci sterowniki do karty sieciowej, ale tak czy siak nie działa... To nie fair! :cry:
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Wroclaw
    Postów
    26
    Wątków
    7
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    wklej co zwraca ifconfig. bo tak to trudno jakos
    ================
    Greets Droopy/Amorphis

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    ifconfig? No dobra...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Dobra. Zmusiłem po długich bojach moją kartę sieciową do roboty. Nie mogę jedynie połączyć się ze stronami przez podawanie nazw domen (np. www.google.pl). Działają tylko IP (np. 216.239.51.99). Pewnie to serwer DNS... Oto treść mojego /etc/dhclient.conf:
    Kod:
    interface "eth0"{
    
      send dhcp-lease-time 3600;
    
      request subnet-mask, broadcast-address, time-offset, routers, domain-name, domain-name-servers, host-name;
    
      require subnet-mask, domain-name, domain-name-servers;
    
      }
    Czy coś jest z nim nie tak?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •