Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Jak to zainstalować?
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Jak to zainstalować?

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Jak to zainstalować?

    Mam pyatnie: ściągnąłem pliki iso Mandrake 9.2, zrobiłem na dyskietce hd.img tym takim programikiem i wszystko ok, ale podczas instalacji pokazuje mi, że nie może znaleźć plików iso na dysku i wyśiwtla mi zawartość dysku, z tym wszystkie pliki iso. Nie pomaga też wpisanie dokładnej lokalizacji plików... Czy wobec tego można zainstalować MD 9.2 z dysku?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    21
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    bo potrzebny ci dostęp do plików które W TYM ISO się znajdują. proponuję abyś nagrał ISO na płyty (ale jako wypal obraz a nie skopiuj plik iso na CD)
    Pozdrawiam
    Marcin "Chmiel" M.

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517

    Re: Jak to zainstalować?

    Mam pyatnie: ściągnąłem pliki iso Mandrake 9.2, zrobiłem na dyskietce hd.img tym takim programikiem i wszystko ok, ale podczas instalacji pokazuje mi, że nie może znaleźć plików iso na dysku i wyśiwtla mi zawartość dysku, z tym wszystkie pliki iso. Nie pomaga też wpisanie dokładnej lokalizacji plików... Czy wobec tego można zainstalować MD 9.2 z dysku?
    Wlasnie przeczytalem, ze nie da sie zainstaloac z samego obrazu iso. Trzeba zrobic tak: jako root zamontowac obraz przy pomocy loop:
    Kod:
    mount -t iso9660 -o loop obraz.iso /katalog
    Oczywiscie przykladowy /katalog musi istniec. Nastepnie:
    Kod:
    cd /katalog
    I kopiujemy zawartosc gdzies na dysk. Potem z hd.img uruchamiamy komputer i wskazujemy gdzie leza pliki - nie iso! To powinno zalatwic sprawe. Niestet nie testowalem tego rozwiazania, ale powinno byc ok.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735

    Re: Jak to zainstalować?

    ... Czy wobec tego można zainstalować MD 9.2 z dysku?
    Jeśli znasz trochę angielski to opis masz na http://fhj52.tripod.com/linux/MDK_HD_INSTALL.html

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z drugiej strony kabla ;)
    Postów
    219
    Wątków
    11
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    można ale to jest klopotliwe dosyć a poza tym jak dla mnie to zawsze lepiej mieć plytke idz do jakiegos kumpla z dyskiem jak sam nie masz nagrywarki i sobie wypal krążek
    I have Linux I am free

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mandrake 10.0 nie chce się zainstalować!!!
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24.01.2008, 19:31
  2. Jak zainstalować i sprawdzić glib-2.4
    By KrzysiekG in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 22.04.2004, 17:37
  3. Jak zainstalować jajko
    By BadKENNY in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 30.01.2004, 08:38
  4. Jak zainstalować sterowniki?
    By PAC in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19.01.2004, 16:27
  5. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 21.11.2003, 15:17

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •