Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
przecinek zamiast kropki na klawiaturze numerycznej
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: przecinek zamiast kropki na klawiaturze numerycznej

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    27
    Wątków
    15
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    przecinek zamiast kropki na klawiaturze numerycznej

    Witam!
    Czy może mi ktoś podpowiedzieć w jaki sposób zamienić kropkę na przecinek na klawiaturze numerycznej?
    Głównie korzystam z Calca i wklepuję dużo cen.
    Znalazłem na grupie info że trzeba wykonać komendę
    xmodmap -e 'keycode 0x5B = KP_Delete KP_Separator'
    i wszystko jest OK, ale po ponownym zalogowaniu znów mam tę nieszczęsną kropkę.
    Gdzie wrzucić ten wpis aby przy każdym uruchamianiu PC był wykonywany?

    Dziękuję za jakąkolwiek pomoc i życzę już Zdrowych i Wesołych Świąt i Super Zabawy na Sylwestra

    Piotrek W. "Viszna"

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517
    Najwygodniej bedzie dopisac do /etc/rc.d/rc.local Ale to powinno dać się zminić w konfiguracji X'ów. Niestety nie wiem gdzie.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    27
    Wątków
    15
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Najwygodniej bedzie dopisac do /etc/rc.d/rc.local Ale to powinno dać się zminić w konfiguracji X'ów. Niestety nie wiem gdzie.
    Dopisywałem ją , ale niestety nie wykonuje się
    i i tak trzeba ręcznie w terminalu klepnąć
    A w konfiguracji X'ów też nie mogę tego nigdzie znaleźć

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Północny Wschód
    Postów
    796
    Wątków
    33
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Ale wy tak macie pod linuxem Ja mam coś takiego pod windowsem... Jak to można zmienic pod windowsem?

    pozdroooooooooowka

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Usunięciem....
    By griz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 12.12.2004, 14:54
  2. Przecinek Na Klawiaturze Numerycznej
    By papcio24 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30.07.2004, 16:16

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •