Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Mam problem z modemem
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Mam problem z modemem

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mam problem z modemem

    scignalem zobie sterowniki do modemu "motorola sm56 pci fax modem"

    wzsystko pieknie zainstalowalem wpisujac:

    #rpm -ivh nazwa.rpm
    nastepnie
    #sm56setup

    rozpoczela sie instalacja i na koncu pojawil sie napis "instalation comlpete"

    no ale mandrake 9.1 dalej nie wykrywa mi modemu i nie moge sie polanczyc z internetem

    prosze pomozcie

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    musisz zrobic dowiazanie symboliczne do /dev/modem

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Dowiazania juz zrobilem i nic to nie dalo. Probowalem sie polanczyc i nic.
    Moze cos jeszcze trzeba zrobic?

  5. #4
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    55
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    sm56

    Z tego co wiem to sterowniki te działają tylko i wyłącznie na określonym jądrze czyli zawartym w Caldera Open Linux 3.1 i na jakimś RedHacie z tym samym jądrem, ale nie jestem pewny. Nie napisałeś nic więcej o wersji, a może innej nie było Lex

    [ Dodano: Pią 11 Cze, 2004 ]
    Widzę zainteresowanie ogromne, a sprawdźcie czy jest jakiś wpis w modules.conf
    podobny do tego
    alias /dev/sm56
    dokładnie nie pamiętam. Lex

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dziwny Problem Z Modemem
    By basia1 in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 27.10.2004, 23:43
  2. Problem z modemem i jądrem
    By Leszek Gruchała in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11.04.2004, 23:08
  3. Problem z modemem kablowym Arris CM300
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 23.03.2004, 04:25
  4. Problem z Modemem
    By Wojciech in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 22.11.2003, 01:21

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •