Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
problem z wine
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: problem z wine

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    problem z wine

    Zainstalowałem wine 20030115-4 z rpm.Podczs prubu odpalenia pojawia się komunikat segmentation fault czy coś w tym rodzaju.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    PNW
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Sprubuj zalogować się jako root lub wpisz w konsole:
    su
    hasło root'a.
    i uruchom wine.
    Adam W.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Dopiero co przesiadłem sie z windy na mandrake. Zainstalowałem wine ale nie mam pojęcia jak to odpalić. Gdzie wogóle ten program się instaluje?

    Może ktoś z was wie gdzie szukać opisów i komend do konsoli?

    Pozdro for ALL

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Dopiero co przesiadłem sie z windy na mandrake. Zainstalowałem wine ale nie mam pojęcia jak to odpalić. Gdzie wogóle ten program się instaluje?

    Inne programy odpalam w Xach i jest ok ale przy wine mam coś takiego:
    wine: cannot open /home/pawel/ .wine : No such file or directory
    Może jest źle zainstalowany?

    Może ktoś z was wie gdzie szukać opisów i komend do konsoli?

    Pozdro for ALL

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Sorki że mechram na forum. Przypadkiem cytat kliknołem :?

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517
    Dopiero co przesiadłem sie z windy na mandrake. Zainstalowałem wine ale nie mam pojęcia jak to odpalić. Gdzie wogóle ten program się instaluje?

    Może ktoś z was wie gdzie szukać opisów i komend do konsoli?

    Pozdro for ALL
    Otwórz konsolę i wpisz:
    wine /sciezka/do/programu/windowsowego
    np:
    Kod:
    [bartek@theyellow~]$ wine /mnt/win_c/windows/notepad.exe
    Ale na cuda nie licz.

    Opis poleceń jest tutaj:
    http://linux.gery.pl/show.php/TOP_opis/SUB...podst/polecenia

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Niestety dalej to samo. Może źle rozpakowałem rpma? Aha i jeszcze jedno. Używam KDE 3,1 jest tam opcja wyszukaj plik?

    Dzieki zółty za adresik. Już sie przydał Pozdrawiam.

  9. #8
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517
    Niestety dalej to samo. Może źle rozpakowałem rpma? Aha i jeszcze jedno. Używam KDE 3,1 jest tam opcja wyszukaj plik?

    Dzieki zółty za adresik. Już sie przydał Pozdrawiam.
    Nie wiem dlaczego,ale mam wrażenie, że wine instalowane z paczek jest obarczone jakimiś błędami. Spróbuj zainstalować ze źródeł. To wcale nie jest takie trudne

    Czy jest opcja wyszukaj plik? Jest...K-menu-> Aplikacje -> Narzedzia plikowe -> Wyszukaj plik.
    Ale i tak lepiej z konsoli

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    O ile pamiętam w katalogu domowym musi być podkatalog .wine->jeżeli go nie ma to źle przeprowadziłeś instalacje. Generalnie i tak dodatkowo musi być zainstalowane najlepiej całe win98 oraz dobrze skonfigurowany plik konfiguracyjny (ścieżki do windy itp). Jeżeli rzeczywiście chcesz odpalać programiki spod win98 a nawet samo win98 to polecam vmware->chodzi u mnie bardzo dobrze jestem z niego zadowolony ->jedyna wada to jest pamięciożerny (przynajmniej 128 ram lepiej 192mb ramu -> ponieważ vmware rezerwuje sobie ram w zależności ile go wogóle w kompie jest) i dość wolny. Konfiguracja nie jest trudna.

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Przy probie uruchomienia OpenOffice mam to samo (segmentation fault), wiec to nie idzie programami Czyzby chodzilo o dysk

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Wine.
    By tomason in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07.12.2004, 16:26
  2. Problem Z Wine
    By mobo in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 05.11.2004, 20:20
  3. Problem Z Wine [odpalanie]
    By luzak in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 17.08.2004, 00:37
  4. wine + dreamweaver = POMOCY!!!!
    By artandsoft in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.06.2004, 00:40
  5. Problem z instalacja wine
    By papcio24 in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22.05.2004, 22:56

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •