Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
problem z wine
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: problem z wine

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    problem z wine

    Zainstalowałem wine 20030115-4 z rpm.Podczs prubu odpalenia pojawia się komunikat segmentation fault czy coś w tym rodzaju.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    PNW
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Sprubuj zalogować się jako root lub wpisz w konsole:
    su
    hasło root'a.
    i uruchom wine.
    Adam W.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Dopiero co przesiadłem sie z windy na mandrake. Zainstalowałem wine ale nie mam pojęcia jak to odpalić. Gdzie wogóle ten program się instaluje?

    Może ktoś z was wie gdzie szukać opisów i komend do konsoli?

    Pozdro for ALL

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Dopiero co przesiadłem sie z windy na mandrake. Zainstalowałem wine ale nie mam pojęcia jak to odpalić. Gdzie wogóle ten program się instaluje?

    Inne programy odpalam w Xach i jest ok ale przy wine mam coś takiego:
    wine: cannot open /home/pawel/ .wine : No such file or directory
    Może jest źle zainstalowany?

    Może ktoś z was wie gdzie szukać opisów i komend do konsoli?

    Pozdro for ALL

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Sorki że mechram na forum. Przypadkiem cytat kliknołem :?

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    Dopiero co przesiadłem sie z windy na mandrake. Zainstalowałem wine ale nie mam pojęcia jak to odpalić. Gdzie wogóle ten program się instaluje?

    Może ktoś z was wie gdzie szukać opisów i komend do konsoli?

    Pozdro for ALL
    Otwórz konsolę i wpisz:
    wine /sciezka/do/programu/windowsowego
    np:
    Kod:
    [bartek@theyellow~]$ wine /mnt/win_c/windows/notepad.exe
    Ale na cuda nie licz.

    Opis poleceń jest tutaj:
    http://linux.gery.pl/show.php/TOP_opis/SUB...podst/polecenia

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Niestety dalej to samo. Może źle rozpakowałem rpma? Aha i jeszcze jedno. Używam KDE 3,1 jest tam opcja wyszukaj plik?

    Dzieki zółty za adresik. Już sie przydał Pozdrawiam.

  9. #8
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    Niestety dalej to samo. Może źle rozpakowałem rpma? Aha i jeszcze jedno. Używam KDE 3,1 jest tam opcja wyszukaj plik?

    Dzieki zółty za adresik. Już sie przydał Pozdrawiam.
    Nie wiem dlaczego,ale mam wrażenie, że wine instalowane z paczek jest obarczone jakimiś błędami. Spróbuj zainstalować ze źródeł. To wcale nie jest takie trudne

    Czy jest opcja wyszukaj plik? Jest...K-menu-> Aplikacje -> Narzedzia plikowe -> Wyszukaj plik.
    Ale i tak lepiej z konsoli

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    O ile pamiętam w katalogu domowym musi być podkatalog .wine->jeżeli go nie ma to źle przeprowadziłeś instalacje. Generalnie i tak dodatkowo musi być zainstalowane najlepiej całe win98 oraz dobrze skonfigurowany plik konfiguracyjny (ścieżki do windy itp). Jeżeli rzeczywiście chcesz odpalać programiki spod win98 a nawet samo win98 to polecam vmware->chodzi u mnie bardzo dobrze jestem z niego zadowolony ->jedyna wada to jest pamięciożerny (przynajmniej 128 ram lepiej 192mb ramu -> ponieważ vmware rezerwuje sobie ram w zależności ile go wogóle w kompie jest) i dość wolny. Konfiguracja nie jest trudna.

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Przy probie uruchomienia OpenOffice mam to samo (segmentation fault), wiec to nie idzie programami Czyzby chodzilo o dysk

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Wine.
    By tomason in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07.12.2004, 15:26
  2. Problem Z Wine
    By mobo in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 05.11.2004, 19:20
  3. Problem Z Wine [odpalanie]
    By luzak in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 16.08.2004, 23:37
  4. wine + dreamweaver = POMOCY!!!!
    By artandsoft in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09.06.2004, 23:40
  5. Problem z instalacja wine
    By papcio24 in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22.05.2004, 21:56

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •