Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
jak wyłączyć core ?
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: jak wyłączyć core ?

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    jak wyłączyć core ?

    Mam pytanie - jak wyłączyć zrzucanie przez system pamięci po kraszu programu do pliku core ? PROSZĘ O POMOC
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Moim zdaniem jest to albo:
    a) niemożliwe
    B) bardzo trudne do wykonania
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Heh, chyba wcale nie.
    Znalazłem pliczek /etc/security/limits.conf
    Nie wiem jeszcze czy się wyłączy ale można max rozmiar ustawić na 0
    Poza tym dla procesów odpalanych z shella można użyć ulimit

    Przecież w tym systemie nie ma słowa "niemożliwe", tutaj wszystko jest możliwe i za to go uwielbiam !
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Zainteresowałem się tym, gdy zauważyłem, że mi miejsce na dysku znika, a potem w /var/lib/gdm/ znalazłem ze 20-30 core, które miały po 80 Mb. Ciekawe skąd się biorą, system nie wykazuje żadnych podejrzanych zachowań...
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Xp, Mandrake 10.1 I Fedora Core 3 Na Jednym Kompie
    By hnucek1 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 31.01.2005, 23:24
  2. Segmentation Fault (core Dumped)
    By zielony in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.12.2004, 20:26
  3. Jak wyłączyć X serwer?
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08.02.2004, 03:01
  4. Jak wyłączyć X Server
    By kami in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 02.08.2003, 07:50

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •