Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Dynamiczno - statyczne IP
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Dynamiczno - statyczne IP

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Dynamiczno - statyczne IP

    Jak to zrobić, żebym mógł założyć stronę na moim kompie, mam dynamiczne IP (neostrada) z tego co wiem można to obejść bardzo prosto - komp po włączeniu internetu powinien wysyłać swoje ip na zewnętrzny serwer WWW a tam nastąpi przekierowanie na mój komputer. Tylko jak to najlepiej zorganizować ? Chciałbym o ile to możliwe użyć swojego konta WWW na serwerze TPSA. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o pomoc !
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    http://www.no-ip.com powinno spełnić twe oczekiwania.

  4. #3
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    OT usług neostrada jest troche dupna względem IP - nie wiem dlaczego dali tam ip widoczne z netu a zmienne. Ja mam ip dawane przez serwetr dhcp ale ip mam stałe (tzn zawsze takie samo . A net mam przez ACN.

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    13
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Czasem neo+ nie przydziela Hostname dla danego IP - niestety nikt tam nie wie co to takiego.
    <a href='http://jabberpl.org/' target='_blank'>Jabber</a> ID: ketu(na)<a href='http://chrome.pl/' target='_blank'>chrome.pl</a>. Mój status:

  6. #5
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    1
    Jeszcze dyndns.org moze pomoc. Z tego co wiem znajomi wl,asnie to rozwiazanie stosuja przy neostradzie

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Statyczne Dhcp
    By Saddamus in forum Sieć
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 04.10.2004, 17:55

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •