Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Mandrake & Winda Meeee; Wymagania Linuxa
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Mandrake & Winda Meeee; Wymagania Linuxa

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mandrake & Winda Meeee; Wymagania Linuxa

    Mam pyatnko czy można pogodzić Linuxa Mandrake oraz Wingoroza Meeee? Bo jestem totalnym początkujacym, a chcę coś pokombinować z Linuxem ponieważ jest "dobry do sieci" a tak ową w domku mam.

    To było pierwsze zapytanie a drugie to jakie są minimalne wymagania do poprawnej pracy z Linuxem,

    Ja się pochwale moim sprzęciorkiem :-)
    Celeron 333
    128 mb ramku
    nVida Riva :!: UWAGA :!: 4 mb

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Yoghurt
    Yoghurt jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: mandrake 10.1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    WaWa
    Postów
    115
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    :)

    Mam taką prawie samą konfigurację, tylko kartę garf Matroxa i wszystko chodzi bezproblemowo. Pozatym zawsze instnieją "lekkie" środowiska graficzne jak IceVM albo Window Maker, zresztą gnome też nie działa źle natomiast kde nieco zwalnia. Dlatego jeśli jesteś zdecydowany to instaluj.

    Powodzenia

    Jacek

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Bardzo dziękuje, a da sie pogodzić te systemy?? bo właśnie ssam Mandrake`a i się zastanawiam czy nie będzie problemów czy sobie drugi dysk podłaczyć i na jednym linux a na drugim winda....

    pozdrawiam
    Dziękuje za odpowiedz.

  5. #4
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    NIe mogą być na jeden partycji.

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Na jednej partycji czy na jednym dysku? :?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z drugiej strony kabla ;)
    Postów
    219
    Wątków
    11
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    mozesz mieć na jednym dysku 2 systemy i nie bedzie problemow
    I have Linux I am free

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    To juz wiem że moge mieć ale teraz:
    czy mają być na 2 oddzielnych dyskach?
    czy mają być na dwóch oddzielnych partycjach?

    i jeszcze pytanko może ktoś dać mi adresik do stronki na której by było wyjaśnione "krok po kroku" jak to zrobić?

  9. #8
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    na 2 oddzielnych partycjach. - ja mam 1 dysk i 4 partycjie - 1 x winxp i 3 dla lina.

  10. #9
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    7
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    szukaj haseł "bootmanager" "bootloader" ....
    Patition Magic ma całkiem dobrze napisaną dokumentację i jest tam to krok po kroku wyjaśnione.
    Jeśli szukasz czegoś dla początkującego co pozwoliłoby ci się zaorientować w terminologii i podstawach (i nie przeszkadza ci język angielski) to zajrzyj tu: http://www.geocities.com/thestarman3/asm/m...r/DiskTerms.htm

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    A moje kolejne pytanko bo w tym momencie ciągne drugą płytę, (ostatnio sie wywalilo na 47% i od nowa :-D) i jest jeszcze 3 płytka. Czy to wszystko to jest Mandrake? Tam pisze tak:
    Mandrake92-cd1-ins.... [jakies numerki]
    Mandrake92-cd2-exr.... [jakieś numerki]
    Mandrake92-cd3-i18n.... [jakieś numerki]

    ciągne to z ftp.surfnet.nl

    są tam jeszcze pliczki
    README
    README.LG
    ale malutkie są....
    To mi teraz powiedzcie czy to trzeba wszystko na płytki zgrywać (rozpakowane oczywiście) czy można "z dysku" ?

    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Instalacja Linuxa Mandrake 10.1 Community
    By adi014 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 30.10.2004, 15:22
  2. Jaka karta TV pod Linuxa Mandrake 10.0Community?
    By Tosiek407169 in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 21.05.2004, 20:19
  3. Nowy uzytkownik linuxa mandrake 9.2
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.01.2004, 12:47

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •