Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Ta sama instalacja ?
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Ta sama instalacja ?

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    7
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Ta sama instalacja ?

    Witam
    Mam problem z inastalacją Mandrake 9.0.
    Wygląda to następująco.
    Na jednym komputerze (athlon 750 / 256 ram / 30 gb hdd) instaluję linucha wybierając opcję "biuro". Po instalacji wszystko jest git. I co najważniejsze jest dostępny openoffice.
    Po instalacji na słbym sprzęcie (p100 / 49 mb ram / 3gb hdd) przy wykorzystaniu tych samych opcji instalacji (powtarzałem to kilka razy) nie jest dostępne wiele programów .. m.in openoffice... nie mogę go też znaleźć w pakietach do instalacji.
    Co ciekawe to przy instalacji na lepszym kompie pokazują się monity o włożenie kolejnych płyt (cd 2 oraz international cd) zaś na tym starym szrocie nie ma tego ...
    dziwne to wszystko :roll: :wink:
    z góry dzięki za pomoc

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Instalator sprawdza konfigurację sprzętową komputera i na podstawie otrzymanych wyników decyduje, czy będzie prosić o 2 i 3 płytę, czy poprzestanie tylko na jednej. Skoro na słabszym kompie nie ma OpenOffice'a, znaczy to, że był on na 2 lub 3 CD
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    7
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    w takim razie (wybaczcie moje lamerstwo ale przygodę z linuxem zacząłem niedawno :wink: ) czy ktoś może mi powiedzieć jak znaleźć pakiet instalacyjny openoffice ? szukałem go w tych spisach ale kurcze nie mogęgo znaleźć ...szukałem po nazwie, po opisie itp ... moze ktoś mi poda nazwę tego pakietu ...

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    44
    Postów
    346
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    W opcjach instalacji, kiedy dochodzi do wyboru rodzaju zainstalowanego oprogramowania (biuro, komputer do gier, komp dla naukowca...) masz możliwość zaznaczenia indywidualnego wyboru pakietów - mała kratka na dole okienka. Jak to zaznaczysz to przejdziesz do okna wyboru pakietów - tam w opcjach Komputer Biurowy masz możliwość zaznaczenia OpenOffice. Jakby były zależności między pakietami to instalator sam wywali Ci komunikat, że cos jeszcze powinno być zainstalowane... I tyle.
    Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice
    KaDu: 1408008
    -------------------------------------------
    LINUX Registered User: 356880

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    7
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    dzięki za odpowiedź ...
    niestety nie widać open office w tym menu ...
    próbowałem już tego wcześniej i to kilka razy ale nie mogę znaleźć tego pakietu. jest jedynie Koffice ale mnie to nie zadowala.

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Katowice
    Postów
    240
    Wątków
    25
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Spróbuj tak

    Skoro Mandrake instalował się tylko z 1 płyty to może po prostu cd 2 i cd3 nie są uwzględniane jako żródła nowych pakietów i dlatego nie widać open offica. Wejdź do konfiguracja>> pakiety >> źródła pakietów i dodaj tam cd2 i cd3 jak ich nie ma i wtedy powinno być ok.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 04.08.2007, 10:03
  2. Instalacja Na Asrock K7s8x
    By papcio24 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29.07.2004, 12:22
  3. Instalacja sterowników do ATI...
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11.05.2004, 18:35
  4. instalacja sterowników do kart NVIDIA
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01.01.2004, 17:22

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •