mam ideantyczny problem...
mam Mandrive LE
mam ideantyczny problem...
mam Mandrive LE
zainstalujcie inetd albo xinetd![]()
![]()
lolto rzeczywiscie pomoglo
![]()
teraz to sie dopiero mecze.... heh ale mam wakacje :d
![]()
![]()
![]()
Witam
własnie wg powyższego how-to zainstalowałem i skonfigurowałem ftpka, lecz:
1) pomimo polecenia:
upload /site/incoming/* *
nikt z userów (nawet admin) nie może kopiować do powyższego katalogu?
3)admin ma prawo kopiowania wszędzie i to także nie działa
2)czy po zmianie configa konieczny jest reboot
pozdro
Kod:[yaro][~]$ cat /jail/glftpd.conf|grep upload upload /site/02.--==...Upload....==--/* *pokaz komunikaty serweraKod:[yaro][~]$ ls /jail/glftpd/site/|grep 02 drwxr-xr-x 83 yaro yaro 2544 May 6 00:55 02.--==...Upload....==-- [yaro][~]$
reboot nie jest nigdy potrzebny. jedynie trzeba sie przelogowac...
Witam Sir_Yaro po długiej przerwie
Niedawno znowu napotkałem sie na filtry (filename accept) których niemoge zmienić bo niewiem gdzie a mianowicie podczas uploadowania danych jezeli nazwa jest za długa za kiego grzybka nieda rady tego wrzucić i niewiem co i gdzie zmienić zeby bez problemu wrzucać kazdy plikmam nadzieje ze moje wypociny są zrozumiałe
I czekam na odpoweidz człowieka który wszystko wie o tym demonie piwko dla ciebie
Pozdrawiam.
jesli path-filter, file_namees i dir_names masz wylaczone to wszystko powinno banglac bez problemu. pokaz jakies konkretne przyklady. to moze na cos wpadne....
Ja tez czekam na odpoweidz człowieka który wszystko wie o tym demonie...
ehhh niewiem nawet gdzie wyłączyć file_names i dir_names mam tak samo jak kiedys mi podpowiedziałeś zeby to wstawić do configato zmieniłem i tyle było mojej pracy przy problemach z filtrami. Czyli najprawdopodobniej chodzi o to ze będe musiał cos podobnego zrobić w dir_names i file_namesKod:[yaro][/jail]$ cat glftpd.conf|grep filt #path-filter group path/msgfile filters #path-filter * /ftp-data/misc/pathmsg ^[-A-Za-z0-9_.()[:space:]]*$ ^\. ^-? czekam na info
Człowieku wszystko wiedzący o tym demonie![]()
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez ..:: MANIEK ::.. ; 16.11.2005 o 19:13
ale powtarzam pokaz jakies KONKRETNE przyklady ze cos nie dziala.Kod:[yaro][/mnt/hda/Backup/kubuntu-22-10-2005/jail]$ cat glftpd.conf|grep dir_names #dir_names 0 none [:space:]. [( ]) [yaro][/mnt/hda/Backup/kubuntu-22-10-2005/jail]$ cat glftpd.conf|grep file_names #file_names 0 none [:space:]. [yaro][/mnt/hda/Backup/kubuntu-22-10-2005/jail]$
zaznacz po prostu caly log od zalogowania sie do wylogowania wraz z bledami i wklej to tutaj. chce zobaczyc co konkretnie sie dzieje...
bo ja teraz to zgaduje co ci sie w ogole dzieje... :/
super wszystko śmiga jednak trafiłes oco mi chodziło ;] miałęm całkiem inaczej w configu jak zmieniłem tak jak mi kazałeś wszystko dziala![]()
Ale mam jeszcze jedną sprawe chodzi o to ze chce zrobić tak bo narazie wszyscy userrzy których robie widzą to samo co każdy wszystkie foldery i tak dalej a chciałbym zrobić tak ze np robie usera i on niemoze widzieć nic oprócz jednego foldera lub wogole łączyć sie i odrazu zeby go przenosiło np do folderu test i tam by nic nie było a on moglby pokazać co potrafi czyli uploadować i gdyby sie sprawdził dopiero dac mu mozliwość do zobaczenia zawartości na ftp o cos takiego mi chodzi lub poprostu dla mnie chcialbym sobie zrobić oddzielne miejsce gdzie będe mogl cos przetestować itd.... zeby inni tego nie widzieli poprostu. Znalazłem nawet cos w konfigu o tym ale nie wiem dokladnie czy to oto chodzi :
aha i jeszcze jedno ;] jak zrobić zeby grupa (=nazwa_grupy) niemogła zakladać folderów trzeba zrobic taki wpis w configu allow mkdir no no no =nazwa_grupyKod:############################################################################ # PRIVPATHS: Directories should be uniquely named (no wildcards) # ############################################################################ #privpath /site/privatedir 1 =STAFF?
Narazie tyleczekam na odp.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)