Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
[Pytanie] Partycjowanie dysku, oraz jak to zrobić???
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: [Pytanie] Partycjowanie dysku, oraz jak to zrobić???

  1. #1
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Co skąd???
    Postów
    33
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    [Pytanie] Partycjowanie dysku, oraz jak to zrobić???

    Mam pytanko teraz używam okienek me me me i chciałbym sie zapytać czy mogę bezpiecznie znaczy jeszcze raz....
    chce popartycjować dysk ale mam na nim windowsa i wazne pliczki czy moge to zrobić bez formatowania windy i KASOWANIA MOICH PLIKÓW
    To pierwsza część pytanka a druga to czy moze ktos dac mi linka NAJLEPIEJ PO POLSKU do stronki na której jest napisane jak popartycjować dysk. Bardzo zalezy mi na tym aby nie kasowac obecnych plików na komputerku....
    I am working @ <span style='color:red'> Linux Mandrake 10official</span>
    or @ <span style='color:red'> WindowsMe</span>

    <span style='color:red'>INFO:</span>
    <span style='color:red'>GG:</span> 1571032
    <span style='color:red'>MAIL:</span> nowak_michal(at)o2(dot)pl
    <span style='color:red'>WWW:</span> <a href='http://morgius.mylog.pl' target='_blank'>http://morgius.mylog.pl</a>
    ...już niedługo będzię coś lepszego
    -jak opanuje edytor htmlowy w mdk

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Pod Windowsem najlepszym programem do robienia takich rzeczy jest Partition Magic (zdaje się, że ostania wersja to 8.0). Ale lepiej jest zostawić wolne miejsce i partycje linuksowe utworzyć przy pomocy instalatora Mandrake (w zasadzie robi on to sam).

    A co zmieniania rozmiaru partycji w Partition Magic to poprostu zaznaczasz wybraną partycję i przesuwasz myszką aż uzyskasz odpowiedni rozmiar. I nie tracisz żadnych plików.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Co skąd???
    Postów
    33
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    ale przy instalacji mandrake pisało in English cos tak jakby czy chcesz zainstalowac mandrake 9.2 wszystkie twoje pliki moga byc usuniete i co o backupie jeszcze pisało....
    I am working @ <span style='color:red'> Linux Mandrake 10official</span>
    or @ <span style='color:red'> WindowsMe</span>

    <span style='color:red'>INFO:</span>
    <span style='color:red'>GG:</span> 1571032
    <span style='color:red'>MAIL:</span> nowak_michal(at)o2(dot)pl
    <span style='color:red'>WWW:</span> <a href='http://morgius.mylog.pl' target='_blank'>http://morgius.mylog.pl</a>
    ...już niedługo będzię coś lepszego
    -jak opanuje edytor htmlowy w mdk

  5. #4
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    1. Mandrake mozesz zainstalowac po polsku
    2. Jeżeli będziesz miał wolne miejsce na dysku to instalator sam porobi sobie partycje bez kasowania niczego.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  6. #5
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Co skąd???
    Postów
    33
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    ale tzreba po polsku go sciągnac ja go sciągam po angielsku :-( chyba że jest inny sposób....
    i jeśli sobie zrobi partycje to bedzie pytał przed właczeniem jakiego systemu chce czy jak
    I am working @ <span style='color:red'> Linux Mandrake 10official</span>
    or @ <span style='color:red'> WindowsMe</span>

    <span style='color:red'>INFO:</span>
    <span style='color:red'>GG:</span> 1571032
    <span style='color:red'>MAIL:</span> nowak_michal(at)o2(dot)pl
    <span style='color:red'>WWW:</span> <a href='http://morgius.mylog.pl' target='_blank'>http://morgius.mylog.pl</a>
    ...już niedługo będzię coś lepszego
    -jak opanuje edytor htmlowy w mdk

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    ale tzreba po polsku go sciągnac ja go sciągam po angielsku :-( chyba że jest inny sposób....
    Ale czym się przejmujesz? Instalator MDK jest w kilkunastu/kilkudziesięciu jeżykach w tym w polskim

    i jeśli sobie zrobi partycje to bedzie pytał przed właczeniem jakiego systemu chce czy jak
    Tak, jeśli wybierzesz instalację bootloadera (lilo/grub). Ale problemów z tym nie będzie. I nie martw się tyle na zapas, bo osiwiejesz Bedzie dobrze

  8. #7
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    ale tzreba po polsku go sciągnac ja go sciągam po angielsku
    To znaczy ma kierownice po drugiej stronie ?
    Wystarczy, że podczas instacji wybierzesz język polski (lub inny) i po kłopocie.

    jeśli sobie zrobi partycje to bedzie pytał przed właczeniem jakiego systemu chce czy jak
    Tak, standartowo instaluje się lilo , który daje ci wybór który system chcesz uruchomić.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  9. #8
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Co skąd???
    Postów
    33
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Normalnie jak w StarWarsach :-D Yoda= zolty Qui-gon= Borry
    hehe a ja Anakin :-D oł je.... hahaha

    Bo ja chcesz wszystko wiedzieć a ta,k na marginesie :-D to ja sciagnełem pierwsza płytę i gdy szukałem jezyka( w autorunie) na dole są takie ładne kolorowiutkie flagi i tam nie było BIAŁO-Czerwonej... albo ja ślepy jestem :-d

    No no kierownica po drugiej stronie :-D hehe
    I am working @ <span style='color:red'> Linux Mandrake 10official</span>
    or @ <span style='color:red'> WindowsMe</span>

    <span style='color:red'>INFO:</span>
    <span style='color:red'>GG:</span> 1571032
    <span style='color:red'>MAIL:</span> nowak_michal(at)o2(dot)pl
    <span style='color:red'>WWW:</span> <a href='http://morgius.mylog.pl' target='_blank'>http://morgius.mylog.pl</a>
    ...już niedługo będzię coś lepszego
    -jak opanuje edytor htmlowy w mdk

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Powolny Mandrake
    By piter10 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 03.04.2005, 08:52

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •