Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
odświeżanie w mandrake 9.2.
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: odświeżanie w mandrake 9.2.

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    odświeżanie w mandrake 9.2.

    po wielu zabiegach ciągle nie udało mi się jednak ustawić odświeżania, może ktos mam jakiś mądry plan ?

    chodzi o ustawienie odświeżania 100 Hz przy 1152x864 w mandrake 9.2. - monitor na to pozwala ( w windzie tyle mialem spokojnie), karta graficzna nvidia gf2

    jak ktoś może cos poradzić bardzo będę wdzięczny, bo mnie oczy bolą starsznie ...

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Wpisz w konsoli /usr/sbin/XFdrake, moze tam znajdziesz rozwiazanie swojego problemu
    <img src='http://siara.moon-station.us/images/signatures/2532798644039441935ad9.gif' border='0' alt='user posted image'>

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Jastrzębie
    Postów
    19
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Wpisz w konsoli /usr/sbin/XFdrake, moze tam znajdziesz rozwiazanie swojego problemu
    U mnie osobiście nie ma tam wyboru odświeżania. Czyżby producent Mandrake zapomniał dodać taką opcję, a może jest schowana gdzie mało kto ją znajdzie?

    Edit: Nie wiem czy to się przyda, sprawdź w konsoli komende 'xrandr'. Z tego co widzę, to dla niektórych rozdzielczości jest więcej niż jeden poziom odświeżania.
    Pozdrawiam serdecznie,
    Krzysztof

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    niestety, XFdrake nie ma mozliwosci ustawienia odświeżania (juz wczesniej to sprawdzilem), polecenie podane pokazuje rozdzielczosci i przy tej na ktorej mi zalezy 1152x864 nie ma niestety (zreszta przy zadnej nie ma) wiecej niz 75 Hz ... co robic ?x

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Jastrzębie
    Postów
    19
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Przy tej rozdzielczości to i ja nie mam innego niż 75Hz, ale przy innych jak najbardziej jest. U mnie ekran nie mruga, więc nie narzekam. Może jest jakiś sposób wymuszenia zmiany odświeżania na wyższe?
    Pozdrawiam serdecznie,
    Krzysztof

  7. #6
    Dołączył
    Jan 2004
    Postów
    20
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    monitor mam 19" wiec 75Hz przy tej rozdzielczosci to masakra dla oczu, i tak postawilem monitor najdalej jak sie dalo :), linux podoba mi sie coraz bardziej wiec bede robil co sie da zeby to ustawic ...

    zainstalowalem najnowsze sterowniki nvidi - nadal nic ...

    majstrowalem z xvidtune, po dlugim mieszniu maksymalnie moge tam ustawic ok. 90 Hz jakas taka dziwna wartosc, obraz jest ok ale nie widac wtedy kursora myszki, heh ... pozatym tylko jak dam test dziala na chwile potem sie wylancza, sam nie wiem ...

    kozystalem z jakis stron do kalkulacji linijek w modeline i wklejalem do XF86Config-4 - nadal nic ...

    co robic ?

  8. #7
    Dołączył
    Jan 2004
    Postów
    20
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    wlasnie odpalilem knoppixa i okazuje sie ze mozna tam oddzielnie w centrum sterowania zmieniac rozdzielczosc i odswiezanie, szkoda ze nie ma tak w mandraku ...

  9. #8
    Dołączył
    Jan 2004
    Postów
    20
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    nie znajdzie sie dobra rada ? ja juz nie wiem co zrobic ...
    co dokladnie odpowiedzialne jest za odswiezanie ?

  10. #9
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    To twój trzeci post pod rząd. Chciałem Ci tylko dyskretnie zwrócić uwagę na regulamin obowiązujący na tym forum :

    10. Jeżeli chcesz coś dopowiedzieć, w wątku, w którym Twój post jest ostatni, użyj przycisku Edytuj, zamiast pisać nowy post
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  11. #10
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    wlasnie odpalilem knoppixa i okazuje sie ze mozna tam oddzielnie w centrum sterowania zmieniac rozdzielczosc i odswiezanie, szkoda ze nie ma tak w mandraku ...
    To pomyśl chwilę. Sprawdz co to za program jest i zainstaluj/wywołaj go w MDK.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 09:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 22:47
  4. Instalacja Mandrake 9.2
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 15.12.2003, 08:53

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •