Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Problem z zawartością CD
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z zawartością CD

  1. #1
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Problem z zawartością CD

    Mam taki nietypowy problem:

    Po uruchomieniu katalogu /mnt/cdrom lub cdrom2 nie widzi mi zawartości płyt. Cy to jest problem napendu CD, sterownika czy konfiguracji?

    Proszę o pomoc, bo nie wiem co zrobić.
    Mcgiwer

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Spróbuj zamontować cd rom poleceniem

    Kod:
    mount /mnt/cdrom/
    Polecam też zapozanie się z

    Kod:
    man mount
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Polecam też zapoznać się z poleceniem umount:
    Kod:
    man umount
    To, żebyś mógł potem wyjąć płytę... :twisted:
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  5. #4
    Dołączył
    Jan 2004
    Postów
    6
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Jezeli to standardowa konfiguracja to prawdopodobnie kuleje supermount (automatyczne montowanie), z tego co wiem to tak sie zdarza, sa na to laty, u mnie po zmianie jadra nie montowal wypalarki, aktualizacja supermount'a pomogla.
    Sprobuj DrakConf -> Mount Points (punkty montowania)
    tam znajdziesz konfiguracje CD-kow czasem pomaga po prostu na nowo zastosowac ustawienia.

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Re: Problem z zawartością CD

    Mam taki nietypowy problem:

    Po uruchomieniu katalogu /mnt/cdrom lub cdrom2 nie widzi mi zawartości płyt. Cy to jest problem napendu CD, sterownika czy konfiguracji?

    Proszę o pomoc, bo nie wiem co zrobić.
    Hmm a moze instalowales Mandrake 9.2 czytnikiem firmy LG ?
    <img src='http://siara.moon-station.us/images/signatures/2532798644039441935ad9.gif' border='0' alt='user posted image'>

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacja Mandrake 9.2 10.0
    By sYn[D]rOm in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04.04.2005, 08:33
  2. Problem Z Dzwiękiem:
    By gottogo in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 10.03.2005, 08:58
  3. Problem Przy Ladowaniu Systemu
    By Aurela in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13.02.2005, 20:16
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14.05.2004, 01:12
  5. standardowo mandrake i problem z siecią
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07.03.2004, 15:39

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •