Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Błędne wydruki w Openoffisie pod Linuxem
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Błędne wydruki w Openoffisie pod Linuxem

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    13
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Błędne wydruki w Openoffisie pod Linuxem

    Witam,
    z pewnością to temat znany ale nie mogę znaleść nigdzie odpowiedzi,

    Pod Mandrake mam zainstalowany pakiet OpenOffica 1.1. org i próbowałem wydrukować jakieś teskty - porażka.

    Na ekranie monitora jest super - za to na wydruku polskie literki są tylko w jednym formacie i chyba jeszcze pogrubionym - niezależnie jakiej czcionki się używa.

    Nie wiem gdzie jest błąd - próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować drukarkę ale nic to nie dało. Drukuję na HP LaserJet 5L.

    Pozdrawiam
    Paweł

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Już o tym napisałem na forum. Nie byłbyś laskaw najpierw poszukać ?
    http://forum.mandriva.org.pl/viewtopic.php?t=1...ight=openoffice
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  4. #3
    Avatar MarusMK
    MarusMK jest nieaktywny Jaskółka Afrykańska
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DELL Inspiron 1526
      • Procesor:
      • AMD64 AthlonX2
      • Karta Graficzna:
      • ATI R X1300
      • Karta Dźwiękowa:
      • SB600 snd-hda-intel
      • Kernel:
      • 4.4.14-pclos1
    Dystrybucja: PCLinuxOS 2015
    Polska
    Dołączył
    May 2004
    Skąd
    Międzyrzecz FMI
    Wiek
    58
    Postów
    1,389
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    40
    Reputacja
    159
    Troche dokładniej tutaj o OpenOffce:

    http://www.mandrake.pl/index.php?showtopic...indpost&p=34415
    PCLinuxOS nawet jak padnie to mam własne LiveCD.
    Informacje
    http://www.pclinuxos.com/

  5. #4
    Avatar numerek
    numerek jest nieaktywny Królik Zabójca
    Mężczyzna
    Dystrybucja: PclinuxOs/win XP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    trójmiasto
    Postów
    2,579
    Wątków
    182
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    -11
    w tym wypadku skasowanie OOo nic nie da, bo za to odpowiedzialny jest plik cache w katalogu .openoffice ---------szczegółów nie pamietam jak znajdę ten artykuł to napiszę ze szczegółami
    wazne bylo żeby nadać mu jakieś prawa aby się nie odtwarzał
    ale to jutro........

  6. #5
    Avatar MarusMK
    MarusMK jest nieaktywny Jaskółka Afrykańska
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DELL Inspiron 1526
      • Procesor:
      • AMD64 AthlonX2
      • Karta Graficzna:
      • ATI R X1300
      • Karta Dźwiękowa:
      • SB600 snd-hda-intel
      • Kernel:
      • 4.4.14-pclos1
    Dystrybucja: PCLinuxOS 2015
    Polska
    Dołączył
    May 2004
    Skąd
    Międzyrzecz FMI
    Wiek
    58
    Postów
    1,389
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    40
    Reputacja
    159
    Originally posted by numerek@Aug 29 2004, 11:35 PM
    w tym wypadku skasowanie OOo nic nie da, bo za to odpowiedzialny jest plik cache w katalogu .openoffice ---------szczegółów nie pamietam....
    A ja pamiętam, nawet że ukryty.

    Kod:
    Jakiego office masz- tego z płytek Mandraka?. Jak tak to go wywal i zainstaluj stąd:
    
    ftp://ztchs.p.lodz.pl:21/Linux/Openoffice...linux-ux.pl.tgz
    
    Przed zainstalowaniem w/w skasuj stary katalog offica w katalogu domowym (jest ukryty).
    Zapamiętaj gdzie instalujesz nowego, bo skróty na pulpicie do programów pakietu robisz np. tak:
    PCLinuxOS nawet jak padnie to mam własne LiveCD.
    Informacje
    http://www.pclinuxos.com/

  7. #6
    Avatar numerek
    numerek jest nieaktywny Królik Zabójca
    Mężczyzna
    Dystrybucja: PclinuxOs/win XP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    trójmiasto
    Postów
    2,579
    Wątków
    182
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    -11
    no znalazłem:
    psfontcache w katalogu z zainstalowanym OpenOffice - ma go nie być albo pusty z prawami 444
    nie mam jak tego sprawdzić bo nie mam OOo ale to działa

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •