Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Wyświetlanie menu w Mplayer
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Wyświetlanie menu w Mplayer

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    poznań
    Postów
    16
    Wątków
    12
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Wyświetlanie menu w Mplayer

    Zainstalowałem sobie pod MDK 9.2 Mplayera w wersji !.0pre3 i wszystko poszło dobrze tylko niech mi ktoś powie co i jak należy ustawić aby po wpisaniu w konsoli komendy mplayer otwierał się w menu graficznym tak jak w wer. 0.91 dołączonej orginalnie do MDK 9.2? Z góry dziękuję za pomoc!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Odwiedzić stronę Mplayera i zainstalować GUI. Albo zobaczyć czy ten z płyty Mandrake nie będzie działał.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Jastrzębie
    Postów
    19
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Chyba trzeba podać parametry pod konsolą! Dziwne aby odtwarzał filmy w trybie tekstowym :twisted:
    Pozdrawiam serdecznie,
    Krzysztof

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Re: Wyświetlanie menu w Mplayer

    Zainstalowałem sobie pod MDK 9.2 Mplayera w wersji !.0pre3 i wszystko poszło dobrze tylko niech mi ktoś powie co i jak należy ustawić aby po wpisaniu w konsoli komendy mplayer otwierał się w menu graficznym tak jak w wer. 0.91 dołączonej orginalnie do MDK 9.2? Z góry dziękuję za pomoc!
    gmplayer

    Dziwne aby odtwarzał filmy w trybie tekstowym
    Co w tym dziwnego? Od dawna da sie odtwarzac filmy mplayerem nie wlaczajac X.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Jastrzębie
    Postów
    19
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    A jak te filmy wyglądają? ASCII?
    Pozdrawiam serdecznie,
    Krzysztof

  7. #6
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Hmm...

    Nie , nie ASCII - zwykłe filmy.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    A jak te filmy wyglądają? ASCII?
    Normalnie, film jak film.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    bocian przyniosl
    Postów
    127
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Podczas wykonywania configure musisz podac opcje, aby mplayer zainstalowal gui. W praktyce wyglada to tak:
    ./configure --enable-gui
    Pelna liste opcji dostaniesz po wpisaniu
    ./configure --help
    Doradzam rowniez opcje --language=pl (obsluga mowy naszych ojcow i dziadow). Ja uzywam
    ./configure --enable-gui --language=pl
    Po wykonaniu jeszcze 'make' i 'make install' musisz wejsc do katalogu ~/.mplayer/Skin i wgrac skorke (sciagnieta ze strony mplayera) i ustawic dostep do niej w ~/.mplayer/gui.conf. odnosna opcja to
    gui_skin = "nazwa_katalogu_ze_skorka".
    Jesli nie masz polskich fontow, to sciagniesz rowniez ze strony domowej mplayera. Polecam font-arial-cp1250.tar.bz2 - nie trzeba konwertowac napisow na ISO-8859-2. Napisy wrzucasz do ~/.mplayer/font.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 27.02.2005, 23:17
  2. Pilot Do Tv
    By bobo in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09.02.2005, 23:42
  3. Suse 9.1 I Mplayer ;)
    By ..::Smelu::.. in forum Suse
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 08:55
  4. mplayer po raz n-ty...
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 28.04.2004, 23:28
  5. RTCW problem z uruchomieniem
    By ..::Smelu::.. in forum Gry
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 18.04.2004, 16:14

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •