Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Racer - dźwięk
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Racer - dźwięk

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Racer - dźwięk

    Czy ktoś z was szpila w samochodówkę Racer, bo nie umiem włączyć dźwieku w tej gierce? Jest tam jakiś plik fmod ale mi to nie chce działać.

    http://www.racer.nl/
    Jest cool!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Mława
    Postów
    31
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Rozumiem, że skopiowałeś bibliotekę fmod do usr/lib. W katalagu gdzie zainstalowałeś grę masz plik racer.ini, a tam o ile dobrze pamiętam jest wpis audio, lub sound i tam też jest wpis enable=0, który trzeba zmienić na enable=1. Powinno pomóc, proponuje jeszcze zmienić rozdzielczość w pliku gfx.ini, żeby nie grać w okienku.

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Zmieniłem jak zalecałeś z 0 na 1, ale teraz problem jest taki:

    ** Error: Can't init FMOD: Soundcards does not support the soundsystem (16bit stereo output)

    Giera nie rusz, nie wiem co z tym zrobić.
    Ten cały FMOD to jest jeden plik 'libfmod-3.61.so' który wrzuciłem do /usr/lib ale i tak nie działa. Co jest grane?
    Jest cool!

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Do każdej wersji tej gry potrzebny jest FMOD w odpowiadającej grze wersji. Na przykład do wersji 0.5.0 final potrzebny jest FMOD 3.61.
    Tu są moje ustawienia dźwięku, zresztą nic tam nie zmieniałem poza wpisem enable, może to Ci pomoże.

    audio
    {
    ; Turn off enable (0) in case of sound problems
    ; All platforms use FMOD (www.fmod.org)
    enable=1
    ; Output; for Windows, use 'dsound', 'winmm', 'a3d' or leave empty
    ; to autodetect. For Linux, use 'oss', 'alsa', 'esd' or also
    ; leave empty. For Mac, use 'mac' (or empty).
    ; Try empty for starters. In case of trouble, try 'nosound'.
    type=
    ; Output quality
    frequency=44100
    ; Bits per sample; 16-bits sounds much better and the mixer
    ; is optimized for 16-bit anyway.
    bits=16
    ; 3D sound is used; all mono samples
    channels=1
    ; 3D rolloff factor; 1=default, nearing 0 means volumes don't roll off
    ; as quickly, while >1 means sounds will fade very quickly
    rolloff_factor=0.1
    ; Buffer size in ms; too low means cracking up the sound, too high
    ; will generate audible frequency updates (stepwise changes)
    ; Doesn't seem to work in Linux/SuSE7.3/ALSoundblaster
    buffersize=100

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Jeśli chodzi o ustawienia 'audio' to mam dokładnie tak samo.
    Może z tym fmod coś zrobiłem nie tak. Ściągnołem plik libfmod-3.61.zip
    Po rozpakowaniu powyższego archiwum otrzymałem plik libfmod-3.61.so który wrzuciłem do /usr/lib.
    Czy dobrze zrobiłem, czy może jednak coś nie tak?
    Jest cool!

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Mława
    Postów
    31
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Skoro wszystko tak zrobiłeś jak piszesz, i dalej Ci wywala ten komunikat to może winna jest temu twoja karta muzyczna. Chociaż mi, na kodeku AC 97 wbudowanym wpłytę, wszystko działa bez zarzutu?
    Niewiem może spróbuj w tym wpisie

    bits=16

    coś zmienić np na 8 bits lub na 32 :? . Może ktoś mądrzejszy tu zajrzy i Ci pomoże, bo ja na nic mądrego już chyba nie wpadnę

  8. #7
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Dzięki za wszelką pomoc, jak odpale dźwięk to dam znać.

    Pozdrawiam.
    Jest cool!

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    a wrzucilem plik Fmod libfmod-3.61.so do /usr/lib? mi to pomoglo

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dźwięk W Linuxie Trochę Bliżej
    By lexicon in forum How-To
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27.08.2006, 00:51
  2. Mplayer - Dźwięk I Przewijanie Filmu
    By butsh in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04.02.2005, 23:34
  3. Dźwięk - czy to normalne ?
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11.03.2004, 03:23

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •