Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Mandrake, Fedora, WinXP=!
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Mandrake, Fedora, WinXP=!

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mandrake, Fedora, WinXP=!

    Mam WinXP na dysku; zainstalowalem Fedore na drugim i zostawilem miejsce na instalacje Mandrake. Zainstalowalem i ... LILO nie widzi Fedory, a w zwiazku z tym, moge uruchomic jedynie WinXP i probowac uruchomic Mandrake, ktory sie nie uruchamia - komunikuje, ze sa bledy (niezgodnosci w modulach...) albo po prostu wisi. Szkoda. Moze macie jakies pomysly, dzieki ktorym bede mogl korzystac z Mandrake'a i Fedory (i WinXP).
    Z gory thanks.
    witekg@polbox.com

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Najpierw poprosilibyśmy o parę szczegółów - co dokładnie nie działa itd.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    re: więcej szczegółów

    Nic nie działa...to znaczy, Mandrake w momencie startu pokazuje komentarz, że szuka powiązań pomiędzy modułami i sobie potem wisi.
    Komputr w miarę OK: 524MB RAM; 2.4GHz Intel P4; na dysku C: jest WinXP na NTFS; drugi dysk (D: lub hdb) podzieliłem na partycje ca 10GB x 2 + 1x30GB;
    PŁytki z Mandrake mam z CHIPA (3 sztuki).
    Instalacja w trybie gaficznym jest prosta, nie sądzę, żebym był w stanie coś zepsuć.. . Kilka razy zapisywałem LILO w MBR, raz na flopie. Za chwilę będę jeszcze raz próbował, uparłem się, tym razem zdeinstalowałem Fedorę, partycje są po formacie; zainstaluję (jak mi się da zainstalować) Mandrake, potem Fedorę.
    Pozdrawiam,
    Witek

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    A jak rozplanowałeś partycje dla Fedory i Mandrake'a?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    GG: 4292132
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    A jak rozplanowałeś partycje dla Fedory i Mandrake'a?
    Praktycznie dysk 'przepołowiłem'.
    pozdrawam

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    sprubój z GRUBEM
    powinno zadziałać

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Xp, Mandrake 10.1 I Fedora Core 3 Na Jednym Kompie
    By hnucek1 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 31.01.2005, 22:24
  2. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 11.10.2004, 17:33
  3. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  4. FEDORA CORE vs MANDRAKE :> (i inne)
    By Anonymous in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 19.05.2004, 18:49
  5. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 03.04.2004, 18:36

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •