Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Vega Strike - jak odpalić z .tar.bz2
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Vega Strike - jak odpalić z .tar.bz2

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Katowice
    Postów
    240
    Wątków
    25
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Vega Strike - jak odpalić z .tar.bz2

    Mam problem bo nie mam pojęcia jak odpalić gierkę Vega Strike. Ściągam ją z oficjalnej stronki w postaci pliku .tar.bz2 rozpakowuje, dostaje 3 pliki .tar i setup.sh root-setup.sh i vsfinallize no i kumam że mam zająć się setupem ale on zoś mieli i wywala się że nie może znaleźć plików które chyba sam ma stworzyć bo mają nazwy vega strike. czy do instalacji potrzebne są jakieś dodatkowe biblioteki, bo na stronce nic nie znalazłem. Dzięki za pomoc.
    AMD Athlon XP Barton 2800+
    Płyta Główna Epox 8RDA+ Nforce2
    DDR 512MB/PC400 (2*256) Twinmos CL2.5
    GeForce TI 4200 128MB DDR
    SB Audigy

    Gg 5266627

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Spróbuj z poziomu roota zrobić sh root-setup.sh lub sh setup.sh

    A co do plików tar.bz2...

    Instalacja programów o rozszerzeniach tar.gz oraz tar.bz2
    Na początku zmieniamy uprawnienia do pliku następującą komendą:

    chmod +x nazwapliku.tar.gz

    Następnie dla plików .tar.gz oraz .tgz wpisujemy

    tar -xvzf nazwapliku.tar.gz

    Dla plików o rozszerzeniu .tar.bz2 b?dzie to:

    tar -xvjf nazwapliku.tar.bz2

    Kolejnym krookiem będzie wejście do katalogu który został utworzony komendą

    cd katalog

    Uruchamiamy konfigurację i kompilujemy poleceniami

    ./configure
    make
    make install

    Ostatnie polecenie należy wykonać jako root. Aby zmienić siś w roota wystarczy wpisać su i podać hasło.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517
    chmod +x nazwapliku.tar.gz
    A można wiedziec po co to? Nie ma potrzeby nadawania prawa wykonywalnosci archiwom. Co najwyżej moze sie przydac nadanie prawa odczytu:
    Kod:
    chmod +r plik

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Katowice
    Postów
    240
    Wątków
    25
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Już odpaliłem, dzięki

    Dzięki za odpowiedzi, już odpaliłem i wszystko śmiga. Do następnego pytanka
    AMD Athlon XP Barton 2800+
    Płyta Główna Epox 8RDA+ Nforce2
    DDR 512MB/PC400 (2*256) Twinmos CL2.5
    GeForce TI 4200 128MB DDR
    SB Audigy

    Gg 5266627

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    problem

    Hej!

    Robię jak podajecie i gdy mam uruchomić vsinstall dostaję takie informacje:

    mkdir: nie można utworzyć katalogu `/home/marcin/.vegastrike': File exists
    default
    /usr/local/bin/vssetup: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.2-2.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory
    If you wish to have your own music edit ~/.vegastrike/*.m3u Each playlist represents a place or situation in Vega Strike

    Czy to znaczy, że brakuje mi biblioteki: libstdc++-libc6.2-2.so.3

    Skąd mogę ja ściągnąć

    HELP

  7. #6
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    39
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Hmm bibliotekę znajduję, ale nie może mi jej zainstalować z powodu niesatysfakcjonującego pakietu bison[<= 1.35]

    co z tym zrobić

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Zainstalować bison'a równego bądź nowszego niż 1.35
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •