Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Problemy z protokołem mms://
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Problemy z protokołem mms://

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Problemy z protokołem mms://

    Zauważyłem że pod linuxem są spore problemy z odtworzeniem video ze strumienia. Przykład - na stronie http://wosp.itvp.pl/zywo.html mamy odnośniki do transmisji na żywo, nic nie chce ich ruszyć. Ani MPlayer, ani Totem, w Xine niewiem nawet czy się da odtworzyć strumień. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie tego problemu ? Może jest jakiś uniwersalny odtwarzacz do transmisji ? Dziękuję za pomoc.
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    A co te programy ci wywalają. U mnie nie moge sprawdzić działania tych strumieni gdyż nie mam protokołu mms podłączonego to mozilli - może u ciebie jest to samo.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Tak, jest to samo - nie ma protokołu, ale próbowałem ręcznie wpisywać do MPlayera - i wyrzuca "Unable to open URL". Sciągnąłem też codeki dodatkowe, ale nawet nie wiem czy się dobrze zainstalowały. Jak będę miał czas to popróbuję.
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  5. #4
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Jaki adres ręcznie wpisałeś - Może sprawdze

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Np ten:
    mms://media.itvp.pl/koncert_live
    ten jest pod guzikiem "koncert"
    mms://media.itvp.pl/latajacy
    ten jest pod "Latający holender"
    mms://media.itvp.pl/studio_live

    Te adresy zwraca Opera, przy próbie połączenia. Pisze że nie może otworzyć... i ten adres.
    Natiomiast MPlayer - albo pisze że nie może otworzyć, albo przestaje odpowiadać i muszę go killnąć.

    Ok, napisze jeszcze system:
    MDK 9.2, MPlayer 9.1, kodeki mplayer-codecs-extralite
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  7. #6
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    ja mam mplayera cvs i mi wszytko działa - może sie sam povbaw i znajdź sobie jak największa ilośc przydatnych kodeków

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Hmmmm mplayera cvs powiadasz ? I działa.... Hmmm Dobra wiadomość, że działa OK, thnx, poszukam więcej kodeków i zmienię mplayer-a. Ahh, jeszcze 1 pytanko - mplayer instalowałeś z rpm czy ze źródeł ?
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  9. #8
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    mplayer-a. Ahh, jeszcze 1 pytanko - mplayer instalowałeś z rpm czy ze źródeł ?
    Przecież napisał,że z cvs, czyli z najświeższych źródeł.

    I uprzedzając pytanie jak:
    Kod:
    cvs -d:pserver:anonymous@mplayerhq.hu:/cvsroot/mplayer login
    
    cvs -z3 -d:pserver:anonymous@mplayerhq.hu:/cvsroot/mplayer co main

  10. #9
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Spox, thnx. Trochę niekumaty jestem.

    Jeszcze jedno głupie pytanie - gdy go zainstalowałem ze żródel, to jak uruchomić interfejs graficzny ? Przedtem byl gmplayer, a teraz ?
    Dzięki az cierpliwość
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  11. #10
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    Najpierw trzeba wkompilowac.
    Kod:
    ./configure --enable-gui
    Ale GUI jest... Hm z lekka niedorobione. Swego czasu autorzy mplayera sugerowali, żeby nie korzystać z GUI.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jabber I Takie Tam Problemy
    By numerek in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 03.02.2007, 17:42
  2. Problemy po instalcji MDK!!! POMOCY
    By micho in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06.05.2004, 10:22
  3. Problemy z Mandrake 10
    By baksio in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 16.03.2004, 19:47
  4. Problemy z drukarkami
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04.11.2003, 10:36

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •