Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
2.6.1 i błąd z dyskiem przy starcie
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 2.6.1 i błąd z dyskiem przy starcie

  1. #1
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    2.6.1 i błąd z dyskiem przy starcie

    Skompilowałem jądro 2.6.1 MDK 9.2 i w czasie startu wywala, że próbuje odczytać główną partycjię na
    /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0
    kawałek później:
    VFS Cannot open root device "305" or hda5
    PLEASE append a correct "root=" boot option

    opcjia root jest dobrze ustawiona - bo na zwykłum jądrze dystrybujcynum działą.
    w obu obsługa ext3 jest jako moduł
    gdzie może być błąd

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Katowice
    Postów
    240
    Wątków
    25
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    U mnie jest to samo

    U mnie jest tak samo, tylko kawałek wcześniej wywala, że podmontowuje dyski główne jako hda (mój główny dysk), hdb (drugi dysk) i hdc (cdrom), natomiest w lilo mam hde jako root (przy instalacji Mandrake'a tak je właśnie ustawia, jako hde i hdf), nie wiem z czego to wynika, ale musi być zato odpowiedzialna jakaś opcja, bo jak najpierw skompilowałem bez zmieniana czegokolwiek to mi 2.6.1 ruszyło. Niestety na znalezienie w czym problem nie starczyło mi czasu (praca) jak wróce do domku to będe walczył dalej.
    AMD Athlon XP Barton 2800+
    Płyta Główna Epox 8RDA+ Nforce2
    DDR 512MB/PC400 (2*256) Twinmos CL2.5
    GeForce TI 4200 128MB DDR
    SB Audigy

    Gg 5266627

  4. #3
    Dołączył
    Jun 2003
    Skąd
    wawa - bemowo
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    fakt jak skompilowałem ze standradowymio danymi (bez żadnych zmian) to odpalił)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Fatal Region Error Detected; Run Recovery
    By gariz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04.09.2004, 14:03
  2. Błąd gramatyczny przy drukarkach
    By e-dekoder in forum Literówki w tłumaczeniu programów
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11.06.2004, 21:11
  3. nie mozna sie zalogowac na root'a przy starcie KDE
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 26.05.2004, 21:42
  4. LinuxMandrake wiesza się przy drugim starcie systemu
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 15.01.2004, 09:55
  5. błąd przy kompilacji wine
    By Zigi in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14.01.2004, 22:22

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •