Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Mandrake 9.2 - problem z instalacją netu
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Mandrake 9.2 - problem z instalacją netu

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mandrake 9.2 - problem z instalacją netu

    Zainstalowałem Mandrake 9.2 , wszystko jbyłoby dobrze, gdyby nie to, że nie mogę skonfigurować internetu. Łączę się przez kablówkę, albo jak kto woli przez sieć lokalną. Może ktoś wie jak zrobić takie połączenie ?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    1
    Tak najbanalniej to:
    Centrum Sterowania Mandrake --> Siec i Internet --> DrakConnect-->Uruchom Druida / Konfiguracja dostepu do Internetu.
    Nie powinno sprawic problemu nikomu...
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Robiłem to za pomocą druida ale internet dalej nie działa i nie wiem dlaczego Wszystkie rzeczy takie jak brama, ip, dns i maska podsieci wpisałem dobrze. Od czego więc może to zależeć ?

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517
    A jestes pewien, że twoja karta sieciowa jest wspierana pod Linuksem? Zainstalowałeś sterowniki? Na jakim chipsecie jest karta?

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Nie wiem czy jest wspierana przez linuksa, ale linuks sam ją wykrył i zainstalował sterowniki.

  7. #6
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    1
    No to trza przejsc do diagnostyki jakiejs;-)
    Napisz po czym wnosisz ze Ci nie dziala.
    Sprawdz pingiem czy mozesz cos spingowac(np ten serwer: 195.136.53.25)
    Sprawdz poleceniem ifconfig czy wszystko dobrze druid wpisal.
    Jest jeszcze jedna rzecz ktora przychodzi mi do glowy. W jednej z lodzkich kablowek jest takie cos, ze jak sie dokonuje jakiejs zmiany konfiguracji sieciowej kompa to koniecznie trzeba w tym czasie wylaczac modem. Przyczyna blizej mi nie znanana, ale stwierdzilem osobiscie ze tak jest. Inaczej siec nie dziala w ogole i trzeba dzwonic do ich biura obslugi klienta... Moze tez masz cos takiego?
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Panowie ja też mam ten problem

    spędziłem 20 godzin na konfuguracji i nic mam sieć lan 2 dnsy brama maska ip i to wszsystko!robiłem przez ruida robiłem w konsoli pingi są tylko czasami ale w granicy 15000 ms! netu nie uraczyłem! mam ten problem z mandrake 9,1 i 9,2! kiedyś instalowałem 8,1 i net chodził! co moze być przyczyną instalacje przeprowadzałem na dwóch kartach sieciowych! zintegrowana via druga 3com eterlink xl/ 100pci tx nic(3c905b-tx) instalowałem mandrake juz 6 razy z myślą że cośnie tak z instalką ale nie ma bata nic sie nie da zrobić admin powiedział że wszystko powinno być ok! ale nie jest. Może to jakieś błędy mandrake? odpalałem linuxa aroxa wersja która chodzi bez instalacji tylk oz cd i tam poradziłem sobie bez problemu!prosze o pmoc

  9. #8
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    1
    Jakbys mogl to wklej wynik polecenia route.
    I plizzz uzywaj przecinkow albo wiecej kropek bo nie sposob to czytac;-)
    A tak mi przyszlo jeszcze do glowy: moze cos z firewallem jest nie tak?
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    LAn

    Też mam ten sam proplem z Mandrake 9.2

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    To moze zapodaj co daje ifconfig i route.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacją Mandrake 10
    By cadmark in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.08.2004, 14:54
  2. Mandrake 10. - Problem z instalacją
    By Adam Sniezko in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15.06.2004, 18:47
  3. Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 30.01.2004, 20:55
  4. Problem instalacją Mandrake 9.2
    By tomeksoft in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.12.2003, 23:46

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •