Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
APIC error on CPU0
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: APIC error on CPU0

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    24
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    APIC error on CPU0

    Przy uruchamianiu Mandrake 9.2 (kernel 2.4.22) na procesorze Athlon XP 1800+ po wciśnięciu ESC (tryb tekstowy) pokazują się komunikaty:

    Kod:
    APIC error on CPU0: 40(40)
    
    APIC error on CPU0: 40(08)
    
    APIC error on CPU0: 08(40)
    Nie zawsze trzy - pokazałem tylko rodzaje tych błędów. Czasami cały ekran potrafi zasypać się tymi błędami. I chodzi o to, że podczas pracy w trybie tekstowym zdarzają się takie błędy (nie zawsze), co uniemożliwia pracę na komputerze. (chyba) przez to komputer nie chce się sam wyłączyć po pracy w trybie graficznym (też czasami). O co chodzi?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    Jak to było... O tu: http://www.google.pl/groups?hl=pl&lr=lang_...f5026749&rnum=2

    Przy uruchamianiu linuksa dopisz noapic. Mozna tez to dodac do lilo, ale to juz sobie znajdziesz

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    24
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Tylko nie bardzo wiem gdzie to wpisac przy uruchamianiu Linuxa... jakbys mogl rozjasnic troche sprawe bylbym bardzo wdzieczny.

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    Po uruchomieniu komputera masz wybór systemu. Najeżdżasz na Linuks, robisz spację i wpisujesz noapic, czy co tam potrzebujesz.

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    24
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    wpisalem i bledy zniknely, ale czy programy nie kozystaja z tego APIC?

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.01.2005, 19:36
  2. Problem Z Apic Mode
    By celebrity_plus in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 21.11.2004, 18:29

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •