Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

    Mam mały problemik Otóż kupiłem se właśnie nowego kompa i zainstalowałęm WinXP - wszystko ok, troszke sterowników i działą ... ale tu chce sobie Mandraka zainstalować i ... figa - system nie wykrył żadnego dysku twardego ! (Mandrake 8.0). No dobra wwalam się na net i se ściągam nowego Mandrake 9.1 (cała nocka :wink: ) i staram sie zainstalować i - figa system nadal nie wykrywa żadnego dysku twardego i każe mi ręcznie wybrać sterownik ... no dobra wybieram seagate - nic. Wybieram kilka innych - nic. Przeleciałem wszystkie sterowniki i NIC ! AAA Pomóżcie co mam zrobić żeby ten <censored> mi dysk wykrył ! WinXP nie ma z tym żadnych problemów - mój dysk to Seagate Barracuda ST3120023AS 120 GB 7200 rpm z Serial ATA. Windoza wykrywa go jako "ST3120023AS" i jedzie, a mandrake nic ...

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Lol

    Poczekaj na następnego mandrake może będzie Serial ATA Bo z tego co wiem to nawet w 9.1 nie ma :cry:

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Gdansk
    Postów
    20
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

    Mam mały problemik Otóż kupiłem se właśnie nowego kompa i zainstalowałęm WinXP - wszystko ok, troszke sterowników i działą ... ale tu chce sobie Mandraka zainstalować i ... figa - system nie wykrył żadnego dysku twardego ! (Mandrake 8.0). No dobra wwalam się na net i se ściągam nowego Mandrake 9.1 (cała nocka :wink: ) i staram sie zainstalować i - figa system nadal nie wykrywa żadnego dysku twardego i każe mi ręcznie wybrać sterownik ... no dobra wybieram seagate - nic. Wybieram kilka innych - nic. Przeleciałem wszystkie sterowniki i NIC ! AAA Pomóżcie co mam zrobić żeby ten <censored> mi dysk wykrył ! WinXP nie ma z tym żadnych problemów - mój dysk to Seagate Barracuda ST3120023AS 120 GB 7200 rpm z Serial ATA. Windoza wykrywa go jako "ST3120023AS" i jedzie, a mandrake nic ...
    Podobny problem jest z RH9, nie wykrywa kontrolera RAID Fastrak Promise, zapodaje mu stery na poczatku i nic, nie widzi dyskow. Musialem softwarowego RAIDa zrobic. Mandrake 9.1 to samo.

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    No ale ...

    Lol ale raid to jeszcze jakoś ale jak on mi dyskoo nie looka to ja go nawt zkompilowac nie moge :cry: Pomocy, może ma ktoś jakiś pomysł :cry:

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Nie wierzę, że jesteś jedyną osobą z HDD na Serial ATA i Mandrake'iem 9.1. Poszukaj po Googlach, a potem zadaj pytanie na grupach dyskusyjnych:
    alt.comp.os.linux
    alt.linux
    alt.os.linux.mandrake
    alt.pl.comp.os.linux.newbie
    comp.os.linux.questionsp
    pl.comp.os.linux

    Ew. poszukaj na stronie producenta
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

    A jak zrobić softwarowego RAIDa?


    Podobny problem jest z RH9, nie wykrywa kontrolera RAID Fastrak Promise, zapodaje mu stery na poczatku i nic, nie widzi dyskow. Musialem softwarowego RAIDa zrobic. Mandrake 9.1 to samo.

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    re:)

    Witasm.

    A mi chodzi taki dysk i jeszcze dodatkowo k. raid - więc nie wiem gdzie jest problem.... (najwyżej ustaw inne wartości w biosie swojej maszyny)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: re:)

    Witasm.

    A mi chodzi taki dysk i jeszcze dodatkowo k. raid - więc nie wiem gdzie jest problem.... (najwyżej ustaw inne wartości w biosie swojej maszyny)
    Witam
    U mnie jest to samo. Mam dysk Maxtoa 6Y120M0 SCSI Disk Device (120 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150) i do tego Mandrake 9.2 i mam taki sam problem.

    Proszę o pomoc
    gontek@o2.pl
    ___________________
    Procek:AMD Athlon XP, 2200 MHz (7.75 x 284) 2700+
    Płyta Gł: Asus A7V600 (6 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Serial Ata Na Mandrake
    By Denso in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09.08.2004, 13:00
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  3. Windows 98 Mandrake 10.0 obo Seagate
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02.07.2004, 13:15

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •