Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

    Mam mały problemik Otóż kupiłem se właśnie nowego kompa i zainstalowałęm WinXP - wszystko ok, troszke sterowników i działą ... ale tu chce sobie Mandraka zainstalować i ... figa - system nie wykrył żadnego dysku twardego ! (Mandrake 8.0). No dobra wwalam się na net i se ściągam nowego Mandrake 9.1 (cała nocka :wink: ) i staram sie zainstalować i - figa system nadal nie wykrywa żadnego dysku twardego i każe mi ręcznie wybrać sterownik ... no dobra wybieram seagate - nic. Wybieram kilka innych - nic. Przeleciałem wszystkie sterowniki i NIC ! AAA Pomóżcie co mam zrobić żeby ten <censored> mi dysk wykrył ! WinXP nie ma z tym żadnych problemów - mój dysk to Seagate Barracuda ST3120023AS 120 GB 7200 rpm z Serial ATA. Windoza wykrywa go jako "ST3120023AS" i jedzie, a mandrake nic ...

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Lol

    Poczekaj na następnego mandrake może będzie Serial ATA Bo z tego co wiem to nawet w 9.1 nie ma :cry:

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Gdansk
    Postów
    20
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

    Mam mały problemik Otóż kupiłem se właśnie nowego kompa i zainstalowałęm WinXP - wszystko ok, troszke sterowników i działą ... ale tu chce sobie Mandraka zainstalować i ... figa - system nie wykrył żadnego dysku twardego ! (Mandrake 8.0). No dobra wwalam się na net i se ściągam nowego Mandrake 9.1 (cała nocka :wink: ) i staram sie zainstalować i - figa system nadal nie wykrywa żadnego dysku twardego i każe mi ręcznie wybrać sterownik ... no dobra wybieram seagate - nic. Wybieram kilka innych - nic. Przeleciałem wszystkie sterowniki i NIC ! AAA Pomóżcie co mam zrobić żeby ten <censored> mi dysk wykrył ! WinXP nie ma z tym żadnych problemów - mój dysk to Seagate Barracuda ST3120023AS 120 GB 7200 rpm z Serial ATA. Windoza wykrywa go jako "ST3120023AS" i jedzie, a mandrake nic ...
    Podobny problem jest z RH9, nie wykrywa kontrolera RAID Fastrak Promise, zapodaje mu stery na poczatku i nic, nie widzi dyskow. Musialem softwarowego RAIDa zrobic. Mandrake 9.1 to samo.

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    No ale ...

    Lol ale raid to jeszcze jakoś ale jak on mi dyskoo nie looka to ja go nawt zkompilowac nie moge :cry: Pomocy, może ma ktoś jakiś pomysł :cry:

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Nie wierzę, że jesteś jedyną osobą z HDD na Serial ATA i Mandrake'iem 9.1. Poszukaj po Googlach, a potem zadaj pytanie na grupach dyskusyjnych:
    alt.comp.os.linux
    alt.linux
    alt.os.linux.mandrake
    alt.pl.comp.os.linux.newbie
    comp.os.linux.questionsp
    pl.comp.os.linux

    Ew. poszukaj na stronie producenta
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Seagate Barracuda Serial ATA pod Mandrake 9.1

    A jak zrobić softwarowego RAIDa?


    Podobny problem jest z RH9, nie wykrywa kontrolera RAID Fastrak Promise, zapodaje mu stery na poczatku i nic, nie widzi dyskow. Musialem softwarowego RAIDa zrobic. Mandrake 9.1 to samo.

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re:)

    Witasm.

    A mi chodzi taki dysk i jeszcze dodatkowo k. raid - więc nie wiem gdzie jest problem.... (najwyżej ustaw inne wartości w biosie swojej maszyny)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: re:)

    Witasm.

    A mi chodzi taki dysk i jeszcze dodatkowo k. raid - więc nie wiem gdzie jest problem.... (najwyżej ustaw inne wartości w biosie swojej maszyny)
    Witam
    U mnie jest to samo. Mam dysk Maxtoa 6Y120M0 SCSI Disk Device (120 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150) i do tego Mandrake 9.2 i mam taki sam problem.

    Proszę o pomoc
    gontek@o2.pl
    ___________________
    Procek:AMD Athlon XP, 2200 MHz (7.75 x 284) 2700+
    Płyta Gł: Asus A7V600 (6 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Serial Ata Na Mandrake
    By Denso in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09.08.2004, 14:00
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 02:53
  3. Windows 98 Mandrake 10.0 obo Seagate
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02.07.2004, 14:15

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •