Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Instalacja Apache2
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Instalacja Apache2

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Instalacja Apache2

    Witam
    Niestety zainstalowałem sobie apache2 i nie wiem jak go odpalić Może ktos wie jak to zrobić

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Jeżeli zainstalowałeś go w folderze /usr/local/apache2, zrobisz to w sposób następujący:
    w konsoli wpisz (jako root):
    Kod:
    /usr/local/apache2/bin/apachectl start
    Jeżeli w Twoim pliku konfiguracyjnym (/usr/local/apache2/conf/httpd.conf) wszystko jest OK, serwer wystartuje
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    httpd: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 10.0.0.10 for Server Name. - Taki błąd mi wyskakuje jak chce wystartować serwer

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Zajrzyj do pliku httpd.conf i sprawdź co masz wpisane pod:
    ServerName
    Będzie to tak gdzieś w połowie pliku. I jeszcze jedno. Instalowałeś ze źródeł czy z RPMów?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Wrocek
    Wiek
    37
    Postów
    56
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    wpisałem
    Kod:
    /usr/local/apache2/bin/apachectl start
    i konsola przyjęła to bez zająknięcia wiec chyba jest OK.
    Ale jak teraz powiazać stronkę z serwerem Tzn. ze po wpisanie www.IP. wyswietli się moja strona
    Tak, linux to dopiero wyzwanie, tylko jak mu cholera sprostać ?

  7. #6
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  8. #7
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Z pokoju
    Postów
    390
    Wątków
    36
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    z roota:
    service httpd start
    lu: 35 10 30
    Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma...

  9. #8
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Wrocek
    Wiek
    37
    Postów
    56
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    a jak wygląda konfiguracja przez Webmina Jak próboję wejść w konfig Apacha to wyskakuje mi ze sciezki do RootDirectory itp. podane są nieprawidlowe. Kombinuje już trzeci dzien alke zawsze to samo.

    No i we wszystkich opisach podawane jest config jest w pliku httpd.conf ja mam http2.conf no i ta lokalizacja. Apacha wybralem przy instalacji MDk wiec chyba powinien zainstalowac się w dobrym miejscu.

    To tyle, zabieram się dale do pracy, moze na cos wpadnę. Póki co dzieki za wskazówki.
    Tak, linux to dopiero wyzwanie, tylko jak mu cholera sprostać ?

  10. #9
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Webmin domyslnie jest przygotowany do pracy z apachem 1 a nie z drugim. Ale to wszystko mozna sobie przyjemnie poustawiac pod webminem (nie pamietam dokladnie gdzie, bo od lat nie korzystam z webmina, ale skoro ja kiedys szybko znalazlem, to Ty tez nie bedziesz mial problemow)
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  11. #10
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Wrocek
    Wiek
    37
    Postów
    56
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Ok, ale powidzcie mi co wam wpisac w webminie bo sam juz nie wiem

    1. File to add virtual servers to lu pole do wpisania innego. Czy wpisać http2.conf (httpd.conf był chyba przy Apachu 1.3)
    2. Apache server root directory-jaką scieżkę mam podać. Do jakich plików
    3. Path to httpd executable -jaką scieżkę mam podać i do czego CZy tutaj mam wpisać scieżkę do mojej strony www
    4. Path to httpd.conf CZy mam wpisać sieżkę do pliku httpd2.conf


    Plik http2.conf mam w etc/httpd/conf. Czy ktoś mi wkleju początek pliku httpd2.conf
    Tak, linux to dopiero wyzwanie, tylko jak mu cholera sprostać ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 04.08.2007, 10:03
  2. Instalacja Mdk 10.0 Pp+ Z Sieci Lokalnej
    By gci in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20.12.2004, 19:30
  3. Instalacja Na Asrock K7s8x
    By papcio24 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29.07.2004, 12:22
  4. Instalacja sterowników do ATI...
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11.05.2004, 18:35

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •