Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
jeszcze problem :D
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: jeszcze problem :D

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    jeszcze problem :D

    mam mandrake 9.0 od tygodnia i za kazdym razem jak go uruchamiam to zeby mi dzialala siec i net musze wylaczyc wspoldzielenie polaczenia... da sie to jakos zrobic raz na zawsze

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Działasz na sieci lokalnej? Masz przed sobą router? Poszukaj w Linuxconf'ie, w dziale Networking...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    jestem w sieci... ale wszystko dziala tylko musze wylaczyc wspoldzielenie polaczenia... i tak za kazdym razem jak wlacze linuxa to musze to wylaczyc... niewiem jak to wylaczyc na stale... :?

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    jestem w sieci... ale wszystko dziala tylko musze wylaczyc wspoldzielenie polaczenia... i tak za kazdym razem jak wlacze linuxa to musze to wylaczyc... niewiem jak to wylaczyc na stale... :?
    Hmm.. ja musze powiedziec ze nie rozumiem. W czym wylaczasz wspoldzielenie polaczenia W Linuxie

    Moglbys napisac jak wyglada twoja siec
    Czy masz 1 kompa w domu Na nim jest zainstalowany Windows i Linux Czy masz kilka komputerow i jeden robi jako router (udostepnia polaczenie innym komputerom)





  6. #5
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Żory
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    dobra wszystko od nowa hehe...
    jestem w sieci ponad 400 ludzi... mam 1 kompa w domu... mam linuxa i winshita... jak wchodze na linuxa to niemam sieci ani neta... tak jak bym niemial kabla podpietego dopiero jak wylacze to wspoldzielenie polaczenia to mam siec i neta... i tak musze to wylaczac za kazdym razem jak uruchomie linuxa hehe
    gg#1378273

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    No tak, ale jakie wspoldzielenie polaczenia W Mandrake Ja czegos takiego nie widzialem, moze jest gdzies w Centrum Sterowania, ale ja takie rzeczy ustawiam recznie w shorewallu.

    Ale Ogolnie masz tak. Gniazdko w scianie (ew. jakis modem kablowy, albo inny syf) i jak do tego wkladasz kabel i laczysz go ze swoja sieciowka to w Windows masz Internet. Masz podane adresy IP:
    Adres twojego komputera i maska sieci
    bramka domyslna
    serwer DNS albo i 2

    Czy masz IP pobierane z DHCP
    Fakt jest faktem, ze chyba nie da sie zle skonfigurowac sieci w Mandrake... ;-) Mi sie jeszcze nie udalo.

    Jak cos to odpal jeszcze raz drakconnect on chyba jest od konfiguracji sieci. Jak dobrze tam poustawiasz to nie moze nie dzialac.





  8. #7
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Żory
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    te wspoldzielenie polaczenia jest w centrum sterowania w konfiguracji sieci... tylko musisz wejsc przy logowaniu na ICE** niepamietam jak sie to nazywalo
    gg#1378273

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jeszcze Problem Z Alsa
    By paulus in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 23.03.2005, 23:26
  2. Problem z dźwiękiem w mdk 9.2 - karta PCI
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.05.2004, 21:06
  3. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 26.02.2004, 15:46

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •