Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
jeszcze problem :D
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: jeszcze problem :D

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    jeszcze problem :D

    mam mandrake 9.0 od tygodnia i za kazdym razem jak go uruchamiam to zeby mi dzialala siec i net musze wylaczyc wspoldzielenie polaczenia... da sie to jakos zrobic raz na zawsze

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Działasz na sieci lokalnej? Masz przed sobą router? Poszukaj w Linuxconf'ie, w dziale Networking...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    jestem w sieci... ale wszystko dziala tylko musze wylaczyc wspoldzielenie polaczenia... i tak za kazdym razem jak wlacze linuxa to musze to wylaczyc... niewiem jak to wylaczyc na stale... :?

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    jestem w sieci... ale wszystko dziala tylko musze wylaczyc wspoldzielenie polaczenia... i tak za kazdym razem jak wlacze linuxa to musze to wylaczyc... niewiem jak to wylaczyc na stale... :?
    Hmm.. ja musze powiedziec ze nie rozumiem. W czym wylaczasz wspoldzielenie polaczenia W Linuxie

    Moglbys napisac jak wyglada twoja siec
    Czy masz 1 kompa w domu Na nim jest zainstalowany Windows i Linux Czy masz kilka komputerow i jeden robi jako router (udostepnia polaczenie innym komputerom)





  6. #5
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Żory
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    dobra wszystko od nowa hehe...
    jestem w sieci ponad 400 ludzi... mam 1 kompa w domu... mam linuxa i winshita... jak wchodze na linuxa to niemam sieci ani neta... tak jak bym niemial kabla podpietego dopiero jak wylacze to wspoldzielenie polaczenia to mam siec i neta... i tak musze to wylaczac za kazdym razem jak uruchomie linuxa hehe
    gg#1378273

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    No tak, ale jakie wspoldzielenie polaczenia W Mandrake Ja czegos takiego nie widzialem, moze jest gdzies w Centrum Sterowania, ale ja takie rzeczy ustawiam recznie w shorewallu.

    Ale Ogolnie masz tak. Gniazdko w scianie (ew. jakis modem kablowy, albo inny syf) i jak do tego wkladasz kabel i laczysz go ze swoja sieciowka to w Windows masz Internet. Masz podane adresy IP:
    Adres twojego komputera i maska sieci
    bramka domyslna
    serwer DNS albo i 2

    Czy masz IP pobierane z DHCP
    Fakt jest faktem, ze chyba nie da sie zle skonfigurowac sieci w Mandrake... ;-) Mi sie jeszcze nie udalo.

    Jak cos to odpal jeszcze raz drakconnect on chyba jest od konfiguracji sieci. Jak dobrze tam poustawiasz to nie moze nie dzialac.





  8. #7
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Żory
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    te wspoldzielenie polaczenia jest w centrum sterowania w konfiguracji sieci... tylko musisz wejsc przy logowaniu na ICE** niepamietam jak sie to nazywalo
    gg#1378273

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jeszcze Problem Z Alsa
    By paulus in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 24.03.2005, 00:26
  2. Problem z dźwiękiem w mdk 9.2 - karta PCI
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.05.2004, 22:06
  3. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 26.02.2004, 16:46

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •