Pookaz mi ten plik rc.local jak teraz u ciebie wygląda
Pookaz mi ten plik rc.local jak teraz u ciebie wygląda
Optocz kilku linije tekstu zachaszowanego jest tak:
P.S Niepisalem juz tutaj enterow, bo wydaje mi sie to malo wazneKod:/var/lock/subsys/local sleep 15 pppd call adsl
www.hattrick.org - najlepszy manager pilkarski(darmowy)
a gdzie:
/usr/local/sbin/modem_run -m -f /etc/ppp/microcode.dat
Plik rc.local powinien wygladac tak:
/var/lock/subsys/local
/usr/local/sbin/modem_run -m -f /etc/ppp/microcode.dat
sleep 15
pppd call adsl
W razie pytań pisz na gg:4256199[GG]4256199[/GG] lub poślij maila na adres MoRfeUszPL@o2.pl.
Jeśli pomogłem w rozwiązaniu problemu użyj przycisku reputacji..
Moja strona
http://sourceforge.net/projects/aqqlib
http://sourceforge.net/projects/linqq
Ooooooo
Zapomnialem![]()
![]()
![]()
![]()
Lece zmieniac
DZIAŁA
Wielkie dzieki
Musialem odinstalowac ppp 2.4.3 i zainstalowac ppp 2.4.1, czy mozna to zauktualizowac, bez obawy o dzialajaca neostrade
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez rychu88 ; 02.02.2006 o 16:11
www.hattrick.org - najlepszy manager pilkarski(darmowy)
Nie bedzie problemow, to raczej jest wina przestarzalego skryptu i tyleA jak jednak na nowszym pojsc nie bedzie chcialo to wgrasz stare i ot co
Pozdro
Mam problemik![]()
![]()
![]()
Wszystko robilem zgodnie z instrukcja ale modem mi sie nie laczy:/
PO instalacji ikonka od manadzera polaczen niby jest połaczona ale jednak stroony sie nie uruchamiaja i na polecenie ping google nie widzi hosta .
Na czym moze polegac problem
Prosze o pomoc![]()
A diodki modemu palą? Pomiń punkt z usuwaniem mgmt.o i audsl.. i uruchom skrypt ponownie
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez MoRfeUsz ; 24.02.2006 o 18:57
Wersje z zostawieniem tych plikow jush testowalem:/ ale nie dalo to pomyslnych rozeltatow,błedy podczas configuracji modemu. Ten sam blad mial jakis użytkownik na tym forum:
![]()
Lampki sie swieca , po komendzie /usr/local/sbin/modem_run -m -f /etc/ppp/microcode.dat mrugraja niby wszytko jest ok...ale jednak polaczenie jest jakies "fałszywe"
Moze jeszcze warto dodaj ze jade na mandriva 2006 free
[Dodano 2006-02-25, 23:49:47]
Wielkie dzieki dla morfeusza za dobre chceci a jak narazie koluje sobie inna wersje mandriva poniewaz mam chyba cos z intalka Trzepniete albo cos sie "zle sciaglo"
Pozdro all![]()
Ostatnio edytowane przez Sadam ; 24.02.2006 o 20:28
Witam!
Już trzeci dzień męczę się z Neostradą na SpeedTouchu u mojej dziewczyny. Próbowałem już Kanotixa, lecz nie rozwiązałem problemu "no support for USB", który na Mandrivie nie wystąpił, więc zostaję przy Mandrivie, z której sam korzystałem bardzo długo.
Próbowałem tego How-To na różne sposoby (z i bez pkt 3 i 4, "lepiej" z, gdyż nie występuje jeden z problemów z tego wątku).
Po punkcie:
"8. Na koncu Polączy nas z netem..."
Nie łączy z netem, a po sprawdzeniu konfiguracji wpisuję:
[root@localhost Documents]# /etc/rc.d/init.d/speedtouch start
Starting ADSL connection:mount: unknown filesystem type 'usbdevfs'
[FAILED]
System widzi modem, próbowałem nawet Mandrivowego kreatora i wyrzuca "Your computer seems to be not connected to the internet" (czy jakoś tak)...
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc...
Po zainstalowaniu :
-kernel-source
-ppp
-ppp-pppoa
-gcc
z płytki od tepsy zainstalowałem stery do ST 330, po odpowiedziach na pytania o nazwy i hasło oraz że ma startować z systemem wyedytowałem /etc/@rc.local i na końcu wpisałem
/usr/local/sbin/neostrada_tp start
zresztą polecam stronkę
http://www.neo.waw.pl/pliki/mandriva330.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)