Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
czcionki
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: czcionki

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    czcionki

    Mam takie samo forum ale mam krzaczki zamiast znakow diakrytycznych, trzeba cos doinstalowac?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    Re: czcionki

    Mam takie samo forum ale mam krzaczki zamiast znakow diakrytycznych, trzeba cos doinstalowac?
    Nie za bardzo rozumiem problem. Masz swoje forum phpbb ktore wyswietla krzaczki Teraz trzeba sie dowiedziec z ktorej strony jest problem, czy w przegladarce Linuxowej masz ten problem Czy w IE A otwierajac to forum nie ma problemow Pewnie nie ma...
    Moze to jest cos w konfiguracji Apache, gdzies bylo w configu, ze przyjmuje jakies domyslne kodowanie znakow. Powinno byc charset=iso-8859-2 a tam jest chyba domyslnie iso-8859-1 albo jakis latin. Nie pamietam, a nie mam gdzie sprawdzic, musialbym instalowac apache, a nie za bardzo mi sie chce.





  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    zmienilem httpd.conf iso-8859-1 na iso-8859-2 ale dalej sa krzaczki

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    zmienilem httpd.conf iso-8859-1 na iso-8859-2 ale dalej sa krzaczki
    a byl restart apache
    Hmm... nie wiem co jeszcze moze byc przyczyna. A w samym forum sie nie ustawialo kodowania Wydaje mi sie ze nie, ale ja sie bawilem wersja 2.0.2 a teraz jest chyba 2.0.6 czy cos takiego, moze sie cos zmienilo.

    Najlepiej podaj adres tego forum by mozna bylo samemu sie przekonac





  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Ja mam 2.0.6 i nie było ustawień kodowania. Moim zdaniem, coś masz źle ustawione w przeglądarce. Na innych forach phpBB2 też widzisz krzaczki?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Ja mam 2.0.6 i nie było ustawień kodowania. Moim zdaniem, coś masz źle ustawione w przeglądarce. Na innych forach phpBB2 też widzisz krzaczki?
    Ale chyba jak przeglada to forum to krzaczkow nie ma.
    Tak przynajmniej zrozumialem. Ale wlasnie nie wiadomo, moze to jednak jego przegladarka, dlatego dobrze by bylo jakbysmy i my spojrzeli na to. Najlepiej jednak bedzie jak kolega zajrzy na strone o phpbb. Strona jest dobra bo [b]pol





  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    ok, juz dziala, nie musialem jeszcze raz restart apacha zrobic. Dzieki @ll

  9. #8
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    ok, juz dziala, nie musialem jeszcze raz restart apacha zrobic. Dzieki @ll
    Wiec w czym byl problem
    Przyda sie na przyszlosc....





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Czcionki I Ogólny Layout Mandrake
    By MaciekBora in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09.04.2005, 17:06
  2. Problemy Z Grafiką - Czcionki
    By basia1 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 16.10.2004, 18:53
  3. problem z wyswietleniem pogrubionej czcionki
    By EBEM in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 28.05.2004, 22:58
  4. Straciłem polskie czcionki w MDK 10 Community
    By miguelito in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.05.2004, 12:18

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •