Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Sagem F@st 800 E4 - Strona 3
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Temat: Sagem F@st 800 E4

  1. #21
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,423
    Wątków
    233
    Siła Reputacji
    1273
    Reputacja
    18333

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    Którą masz dystrybucję linuksa ?
    Czy to nie jest Fedora i to jeszcze 64 bitowa ?
    Kod:
    cat /etc/issue
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 12:35
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #22
    Dołączył
    Sep 2007
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    tak to jest fedora 7 na mandrivie sobie poradzilem a na forum z fedory nie umia mi pomoc takze zwrocilem sie tutaj

  4. #23
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,423
    Wątków
    233
    Siła Reputacji
    1273
    Reputacja
    18333

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    1. Na której wersji MDV i w/g której metody uruchomiłeś E4 ?
    2. Należało od początku napisać, że walczysz z Fedora
    Jeżeli robiłeś w/g opisu w How-To ( na naszym forum) to podaj jakie miałeś wyniki poleceń. Inaczej trudno cokolwiek powiedzieć. Nie wiem gdzie następuje błąd w Fedora

    songoman
    na forum fedora.pl podaje, że może pomóc z E4 na Fedora.
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 12:36
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  5. #24
    Dołączył
    Oct 2007
    Postów
    2
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Debian testing 2.6.18-4
    Sagem F@st 800 E4
    TPSA

    Leciałem zgodnie z instrukcją. Wykrywa mi ładnie w modinfo model jednal po podłączeniu nie ładuje mi firmware poniewaz wyskakuje, ze jest not avaible.

    Brakuje mi usbcore, modprobe usbcore wywala not found. Nie jestem jednak pewien czy to tylko i wyłącznie tego wina. Podkreślam jeszcze raz... wszystko poszło identycznie bez errorów jak w przedstawionym opisie jednak brakuje tylko i wylacznie modułu usbcore. Co robic?

    Debian Lenny
    Sagem fast 800 e4
    neo/tpsa

    fimware is not aviable ....

    Cały proces instalacji przebiegał z drobnymi problemami ale ostatecznie udało mi sie z nimi uporac. modinfo wykrywa mi 42 i 42, pozostała jedna kwestia firmware is not availe. Brakuje mi tylko w modinfo linijki o usbcore. po modprobe usbcore wywala ze not avaible. czy to tylko i wylacznie wina usbcore? Podkreslam, ze wszystkie etapy instalacji są przeprowadzilem dokladnie a otrzymywane rezultaty są zgodne w 100%. brakuje tylko usbcore... co robic?

    znalazłem w tym całym tutorialu błąd, przez ktory mi nie ładowało firmware. prosta sprawa. w katalobu /lib/modues stworzcie katalog o nazwie ueagle-atm a nie jak tu jest napisane ueagle4-atm. i do tego katalogu zgrajcie pliki z tmp/ueagle4/ueagle4-data. Pozdrawiam ;D
    Ostatnio edytowane przez Sir_Yaro ; 12.10.2007 o 14:54

  6. #25
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,423
    Wątków
    233
    Siła Reputacji
    1273
    Reputacja
    18333

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    firmware ma być w
    /lib/firmware/
    a nie jak podaje ulek w
    /lib/modues

    Link do opisu dla Debiana podawałem wcześniej - LINK
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 12.10.2007 o 18:56
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  7. #26
    Dołączył
    Oct 2007
    Postów
    2
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Zgadza się, firmware ma byc wlasnie tam czyli
    /lib/firmware/uaeagle-atm

    natomiast reszta po staremy czyli
    /lib/modules/`uname -r`/ueagle4/

    ----------------------------------------------------------
    no to dalej ...

    Uporałem się z jednym problemem a urodził się kolejny. oto wyniki:
    Kod:
    ulek:/home/ulek# tail -f /var/log/messages
    Oct 16 10:52:04 ulek kernel: printk: 4914 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:09 ulek kernel: printk: 4986 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:14 ulek kernel: printk: 4979 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:19 ulek kernel: printk: 4988 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:24 ulek kernel: printk: 4988 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:29 ulek kernel: printk: 4986 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:34 ulek kernel: printk: 4979 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:39 ulek kernel: printk: 4994 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:44 ulek kernel: printk: 4987 messages suppressed.
    Oct 16 10:52:49 ulek kernel: printk: 4985 messages suppressed
    Kod:
    ulek:/home/ulek# dmesg
    ATM dev 0: usbatm_rx_process: status -110 in frame 0 length 0
    printk: 4987 messages suppressed.
    ATM dev 0: usbatm_rx_process: status -110 in frame 0 length 0
    printk: 4985 messages suppressed.
    ATM dev 0: usbatm_rx_process: status -110 in frame 0 length 0
    printk: 4981 messages suppressed.
    ATM dev 0: usbatm_rx_process: status -110 in frame 0 length 0
    printk: 4987 messages suppressed.
    ATM dev 0: usbatm_rx_process: status -110 in frame 0 length 0
    printk: 4984 messages suppressed.
    ATM dev 0: usbatm_rx_process: status -110 in frame 0 length 0
    Jak rozwiązać problem ?


    //EDIT
    Zapraszam do mojego poradnika, który powstał na bazie wszelkich innych możliwych i dostępnych w internecie. Mam nadzieję, że okaże się na tyle dokładny, by poprowadzić was za rączkę przez wcale nie prosty proces instalacji modemu E4. http://ulek.ovh.org/index.php?show=weblog&id=7

    ===================
    Zapomniałeś poinformować, że opis, do którego kierujesz jest na Debiana.

    / POL_ED
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 12:36

  8. #27
    Dołączył
    Mar 2008
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    Postępowałem zgodnie z tą instrukcją oraz tym:
    http://ulek.ovh.org/index.php?show=weblog&id=7

    Ale po wpisaniu modprobe ueagle-atm wywala mi:
    Kod:
    Error inserting ueagle_atm (/lib/modules/2.6.18-6-k7/kernel/drivers/usb/atm/ueagle-atm.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
    Dmesg:
    Kod:
    ueagle_atm: disagrees about version of symbol usbatm_usb_probe
    ueagle_atm: Unknown symbol usbatm_usb_probe
    Co mam zrobić żeby działało?

  9. #28
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,423
    Wątków
    233
    Siła Reputacji
    1273
    Reputacja
    18333

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    Rozumiem, że instalacja na Debianie.
    Podaj wynik
    Kod:
    find /lib/modules/ -name "ueagle-atm*"
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  10. #29
    Dołączył
    Mar 2008
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    Już nieaktualne. Poradziłem sobie.

    Jakby ktoś miał podobny problem to trzeba przeładować usbatm (wywalić i zainstalować).


    Teraz jednak natrafiłem na kolejny problem. Wszystko pięknie skonfigurowałem, daję pppd call neo, ifconfig zwraca coś w tym rodzaju (nie moje, skopiowane z poradnika, ale wszystko jest podobne)


    Kod:
    eth0 	Link encap:Ethernet HWaddr 03:A1:B2:01:1E:EE
    inet addr:192.168.0.1 Bcast:192.168.0.63 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::2a1:b0ff:fe01:2eea/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1492 Metric:1
    RX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:27 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:2568 (2.5 KiB) TX bytes:3435 (3.3 KiB)
    Interrupt:233 Base address:0xec00
    
    lo	Link encap:Local Loopback
    net addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    net6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    Collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:560 (560.0 b) TX bytes:560 (560.0 b)
    
    ppp0	Link encap:Point-to-Point Protocol
    inet addr:83.27.62.12 P-t-P:213.25.2.110 Mask:255.255.255.255
    UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:3
    RX bytes:1279 (1.2 KiB) TX bytes:1307 (1.2 KiB)
    ale internetu jak nie ma tak nie ma. Sprawdziłem 5 razy wszystkie pliki konfiguracyjne i nic. Może trzeba jeszcze w jakiś sposób uaktywnić to połączenie...

  11. #30
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,423
    Wątków
    233
    Siła Reputacji
    1273
    Reputacja
    18333

    Odp: Sagem F@st 800 E4

    Kod:
    cat /etc/ppp/peers/neo
    Kod:
    ping -c5 66.249.93.104
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 05.03.2008 o 21:15
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •