Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Grafika & inne
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Grafika & inne

  1. #1
    Avatar mistix
    mistix jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Mint K7vt2
      • Procesor:
      • AMD Duron(tm) 1,3 Ghz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 2 MX400
      • Karta Dźwiękowa:
      • AC'97 zintegrowana
      • Monitor:
      • LCD 17'
      • Kernel:
      • 2.6.x
    Dystrybucja: Gentoo
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Wodzisław Śl.
    Wiek
    29
    Postów
    438
    Wątków
    67
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    9

    Grafika & inne

    Jak zrobić aby w Linuxie zmienić te logosy (po starcie LILO) ponieważ nie podobają mi się te kolory jakieś takie szare i kolory się mi nie podobają . Może jest gdzieś taka strona poświęcona takim rzeczom. Ostatni czytałem ,że Linux ma jakieś problemy z obsługą dużych dysków A ja akurat chcę wymienić stary dysk na lepszy będzie chyba obsługiwał dyski o pojemności 40 – 80 GB. I jak wyłączyć Linuxa bez obsługi KDE Jak czytać w Linuxie pliki w formacie CHM (Jestem fanem Chipa i ostatnio ściągnąłem sobie Chipa Specjala ) I czy można mieć na jednym użytkowniku więcej partycji Home I gdzie w Internecie mogę znaleźć jakąś dobrą wyszukiwarkę RMP-ów

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Wyszukiwarka RPMów: rpmfind.net, rpmseek.com
    Jak wyłączyć Linuksa bez obsługi KDE? Chodzi o to, jak włączyć Linuksa bez KDE? Jako root (su) wchodzisz do: /etc i szukasz pliku inittab. Gdzieś na samym początku będzie linijka podobna do tej:
    Kod:
    id:5:initdefault:
    To 5 to bieżący runlevel (środowisko graficzne[/b]. Jeżeli chcesz pracować w środowisku tekstowym zmień to 5 na 3, zapisz plik i zrestartuj kompa.
    Czy można mieć na jednym użytkowniku więcej partycji Home? Szczerze mówiąc, nie bardzo kumam o Ci chodzi...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    Re: Grafika & inne

    Jak zrobić aby w Linuxie zmienić te logosy (po starcie LILO) ponieważ nie podobają mi się te kolory jakieś takie szare i kolory się mi nie podobają . Może jest gdzieś taka strona poświęcona takim rzeczom.
    Tu nie pomoge ale pewnie trzeba zalozyc [url=http://www.google.pl/]GOOOGLE

    Ostatni czytałem ,że Linux ma jakieś problemy z obsługą dużych dysków A ja akurat chcę wymienić stary dysk na lepszy będzie chyba obsługiwał dyski o pojemności 40 – 80 GB.
    Nie zauwazylem taki problem a mam w kompie dysk 120GB, tylko ze mam tam troche zakombinowane. Zrobilem dysk zaszyfrowany korzystajac z instrukcji co sie znajduje tutaj (Zasmiecanie tego dysku losowymi znakami zajelo 35godzin ). Ale chyba ext3 tez nie mial problemow z obsluga tego dysku.
    I jak wyłączyć Linuxa bez obsługi KDE Jak czytać w Linuxie pliki w formacie CHM (Jestem fanem Chipa i ostatnio ściągnąłem sobie Chipa Specjala ) I czy można mieć na jednym użytkowniku więcej partycji Home I gdzie w Internecie mogę znaleźć jakąś dobrą wyszukiwarkę RMP-ów
    Na reszte nie znam odpowiedzi, albo juz kolega odpowiedzial. Ale RPM mozna jeszcze poszukac tutaj. Strona dobra bo Polska





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 07.09.2005, 13:42
  2. Jaka grafika do mandrake 9.2
    By papcio24 in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11.03.2004, 12:42
  3. mandrejk 9.1 , xp, lilo i inne...:(((
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 18.02.2004, 16:31

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •