Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Błąd przy instalacjii
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Błąd przy instalacjii

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Błąd przy instalacjii

    Witam wszystkich. mam nastepujacy problem : podczas instalacji pojawia mi sie taki blad:
    cdrom_decode_status: error=0x30LostFailedSense 0x03
    cdrom_decode_status: status=0x51 ( DriveReady SeekComplete Error }.
    Co cieakwe nigdy mi taki blad nie wystapil. Nie wiem komputer ostatnio mi sie dziwnie zachowuje.

    Dziekuje i pozdrawiam

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Może najpierw napisz przy instalacji czego, na którym etapie instalacji? Zadając konkretne pytanie, uzyskasz konkretną odpowiedź
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Pewnie przy instalacji Windows XP ;-)
    Ale tak serio to czekamy na wiecej szczgolow. Bo z twojej wiadomosci nic nie wynika.





  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ojaa, alem dowalill, najwazniejszych rzeczy nie napisalem, niezle.
    Wystepuje mi to przu instalacji Mandrake 9.1, taki czerwony pasek na niebieskim tle wtedy jest.
    Juz instalowalem kilka razy i zawsze wszystko dobrze mi wychodzilo. Teraz jakos nie chce ...

    Sorki, za lekkie zamieszanie

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Powiedziałbym, że cuś jest nie tak z CD-ROM'em. Napędem rzecz jasna.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Hmm, naped powinien byc dobry, cd rowniez. Ale jesli plyta glowna moze miec na to wplyw to bym na to poszedl, gdyz od pewnego czasu ja podejrzewam.

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Acha, sprawdzalem w dwoch napedach.

  9. #8
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Jesli masz stale lacze, to moze zainstaluj Mandrake z sieci.
    Wbrew pozorom jest bardzo latwo. Najwazniejsze to zrobic dyskietke startowa i potem wpisac adres serwera FTP. Reszta wyglada tak samo jak przy instalacji z CD.





  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mr. X

    Prawdopodobnie jest za to odpowiedzialny kontroler plyty glownej - sprobuj przepiac CDka na inny kontroler (podlacz z dyskiem na jedna tasme). Jezeli to nie pomoze to sprawa wiadoma ... sidik do wyrzucenia lub tez plyta ktora posiadasz moze byc uszkodzona ! Sprawdz u jakiegos znajomego albo w najblizszym servisie gwarancyjnym.

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    To jestem za plyta glowna, bo sprawdzalem w dwoch cd, rowniez sciagalem ponownie obraz plyty. Wniosek: bedzie trzeba wymienic motherboard. :

    Dzieki wszsytkim za pomoc, pozdrawiam !

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Fatal Region Error Detected; Run Recovery
    By gariz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04.09.2004, 15:03
  2. SuperKaramba - Błąd przy instalacji
    By Diamon in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 20.07.2004, 13:13
  3. Błąd gramatyczny przy drukarkach
    By e-dekoder in forum Literówki w tłumaczeniu programów
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11.06.2004, 22:11
  4. błąd przy kompilacji wine
    By Zigi in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14.01.2004, 23:22
  5. 2.6.1 i błąd z dyskiem przy starcie
    By Wafelj in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12.01.2004, 16:08

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •