Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Pomóżcie początkującemu .... polski Mandrake
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Pomóżcie początkującemu .... polski Mandrake

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Pomóżcie początkującemu .... polski Mandrake

    Problem z FAQ jest taki, że jak już się człowiekowi wydaje, że coś znalazł, to .... okazuje się, że to nie do końca to o co chodziło.
    Witam wszystkich.
    Temat - mojego języka nie ma na liście wyboru języków ... oki jestem skłonny przyznać, że go nie zainstalowałem, bo mam lekko okrojoną dystrybucję i przy instalacji musiałem zrezygnować z instalacji niektórych pakietów. Niestety nie znam nazw pominiętych pakietów, ale fakt , że środowisko graficzne mam angielskie co mnie nie cieszy. Pytanko - jak zaktualizować prosto KDE po sieci i doinstalować sobie język w ten właśnie sposób. Z góry dziękuję (dotyczy: Mandrake 9.1)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    KDE możesz ściągnąć z stąd.
    Wiem, że to RPMy dla RedHat'a, ale RH i Mandaryna są w 99% zgodne. Jakby co, zawsze możesz pobrać źródła.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    hmmmmmm ?

    Przerzuć sie na GNOME (o ile pamiętam to gnome używal polskiego menu instalowanego z pierwszej plytki cd - ale glowki na .xcxfn!|1 nie dam sobie uciac). Sprobuj wiec zainstalowac GNOME.
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  5. #4
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    OK, dzięki za pomoc. Dobre źródło informacji to podstawa. W sumie mnie normalnie KDE instalowało się z polskimi znakami, tym razem po prostu uszkodziła mi się jedna płytka i musiałem pominąć pewne pakiety. I właśnie dlatego jeszcze raz proszę o pomoc. Orientuje się ktoś jak nazywają się paczuszki z obsługa polskiego języka w KDE
    Z góry dziękuję Miłego dnia wszystkim

  6. #5
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71

    Wiem ze nie pomoge...

    Ale ja mam W pracy zainstalowane KDE na Mandrake 9.1 i wiekszosc mam po polsku, szczeze mowiac nie wiem co mam po Angielsku, nie zwracam na to uwagi. Ale faktycznie Mozilla jest po Angielsku. No ale reszta pakietow po polsku. Jak instalowalem Przez siec z ftp.pbone.net oczywiscie wybierajac polski przy instlalacji ;-)

    Wiec moze dalo by rade zainstalowac Mandrake przez siec
    To nie jest trudne

    A takie pakiety z kde mam zainstalowane
    Kod:
    [root@inferno root]# rpm -qa | grep kde
    
    kdemultimedia-3.1-10mdk
    
    kdeadmin-3.1-8mdk
    
    kde-i18n-pl-3.1-1mdk
    
    kdebase-servicemenu-1.0-7.2mdk
    
    kdegraphics-3.1-9.1mdk
    
    kdelibs-devel-3.1-58.2mdk
    
    kdebase-nsplugins-3.1-83.3mdk
    
    kdelibs-3.1-58.2mdk
    
    kdelibs-common-3.1-58.2mdk
    
    galaxy-kde-kwin-0.2-22.1mdk
    
    kdegraphics-devel-3.1-9.1mdk
    
    kdebase-devel-3.1-83.3mdk
    
    kdenetwork-3.1-31mdk
    
    kdeutils-3.1-9mdk
    
    kdepim-3.1-17mdk
    
    kdetoys-3.1-5mdk
    
    kdeartwork-kde-classic-3.1-3mdk
    
    kdeartwork-3.1-3mdk
    
    kdenetwork-devel-3.1-31mdk
    
    kdemultimedia-devel-3.1-10mdk
    
    kdevelop-2.1.5-3mdk
    
    galaxy-kde-0.2-22.1mdk
    
    kdesdk-3.1-9mdk
    
    kdegames-3.1-11mdk
    
    kdebase-3.1-83.3mdk
    
    [root@inferno root]#
    Moze to cos pomoze, chociaz nie jestem tego pewien :twisted:





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Polski Mandrake 10.1 Po Angielsku?
    By Kean in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 19.12.2004, 22:34
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 02:53
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 23:47
  4. POCZTA NA MANDRAKE pomóżcie
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 23.01.2004, 20:07

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •