Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Jaki sprzęt
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Jaki sprzęt

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141

    Jaki sprzęt

    A więc, na jakim sprzęcie hulacie, w domu? Jeżeli o mnie chodzi, to sytuacja przedstawia się następująco:
    CPU: AMD Athlon 650Mhz (Slot A)
    RAM: 192 MB SDRAM-100
    HDD: 20GB Seagate
    GPU: GeForce 2 MX400 (64 MB)
    OS: Mandrake Linux 9.1 & Windows 98
    Net: modem kablowy, 256/128 kbps
    Główna rola komputera: serwer WWW, FTP, MySQL i poczty
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71

    W domu mam 2 kompy

    Stacja robocza
    CPU: Celeron 400Mhz, ale od roku chodzi na 500Mhz (Slot1)
    RAM: 512RAM PC-133
    HDD: Caviar 60GB
    GPU: GeForce 2 GTS 32MB
    OS: Windows 2000 Prof.
    Net: 100Mbit do serwerka
    Główna rola komputera: Praca w domu (Word, Excel), hmm. VoiP (Battle Com, czasami TeamSpeak), gry i inne...

    Serwerek
    CPU: 2x PII 266Mhz
    RAM: 225MB PC-100
    HDD: Caviary 4.3GB, 3.2GB 2.0GB (był jeszcze 1.6GB ale sie nagle zatrzymał)
    GPU: S3Trio3D/2X 4MB
    OS: Mandrake 9.1 (jądro SMP by obsługiwało 2 procki, lub Secure, bo też 2 obsługuje) Na testy jest też zainstalowane Multi Network Firewall 8.2
    Net: ACN 512+128/96 kbps
    Główna rola komputera: Firewall, poczta, a WWW + MySQL do testów.

    Praca
    CPU: Celeron 667@850Mhz
    RAM: 512MB PC-133
    HDD: Caviar 10GB, Seagate 120GB
    GPU: GeForce MX 200 64MB
    OS: Mandrake 9.1
    Net: 10Mbit
    Główna rola komputera: Stacja robocza.

    To tyle o mnie. A co u innych





  4. #3
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    hmmmmm ???

    Praca WorkStation:

    AMD XP 1700
    Kingston 256 2100 cl 2.5
    Seagate U6 40 Gb
    Gf 2 MX 400
    Shuttle AK 32+
    Philips 15'
    mouse & keyboard zwykły shit
    Win 98 S(hit) E(dition)

    Jutro wymieniam na lepszy

    W domu:
    AMD Barton 2.8
    1024 KorsAIR cl ~2 wyżyłowane na 1,5
    FIC nForce 2 dfnf2 BOX finall
    ATI Radeon 8500 Extreme Ultima 128 Mb (takotowanie jak w 9500) ihhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - i jeszcze chodzi...
    Logitech MX 500
    MT 137
    Flatron 775 FT
    Leadtek 48/24/48 DMA 33
    ASUS DVD DMA 100
    Big Tower Codegena 400 Waciorów
    3Com 100 BASE
    no i chujowe głośniki[/b]
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    a teraz ja :)

    CPU pII 333 up to 375 (idzie jak burza hehe)
    128 MB RAM (będzie więcej)..
    HDD 30 GB Maxtor + k. raid UDMA 133
    HDD 2. 1.7 GB Seagate
    lan 100 Mbit / 128 + up kbps
    graf: RIVA TNT 2 32 MB
    resztą się nie pochwalę
    i naturalnie OS Mandrake 9.0 (w planach także FreeBDS jako firewall na
    platformie HP)

    I znów musiałem poprawiać swe literówki i edytować post......
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    AMD Duron 750 MHz
    128 MB RAM
    Rva TNT 32 MB
    HDD Seagate 6,4 GB, Fujitsu 6,2 GB, Seagate 1,2 GB
    CTX Lifetec 17"
    Klawiatura i mycha takie tam standardy
    "oesy" MDK 9.0, Caldera Open Linux 3.1.1 Sever, QNX, BeOS (wkrótce też Gentoo)
    net w ....kafejce..

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    z Jarocina
    Postów
    21
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Hmmm................. nie rozumiem dlaczego mnie wylogowało, to powyżej to moje...
    Ponoć czescy naukowcy wynaleźli teleporter...
    http://hajkju.pl

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Starachowice
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    AMD Duron 1GHz
    ECS K7S5A(L)
    256 MB RAM DDR
    nVidia GeForce 2 MX-400 64MB
    HDD Seagate Barracuda V 120GB (ST3120024A)
    Monitor to pomine (15")
    Mandrake 9.1 (chyba dobry na poczatek) & Windows XP Pro+SP1
    DSL 512/128 przez LAN

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    BeOS

    "oesy" MDK 9.0, Caldera Open Linux 3.1.1 Sever, QNX, BeOS (wkrótce też Gentoo)
    Byłbym ciekaw bardzo w jakim stopniu posunął się rozwój BeOS`a -kiedyś się troszkę interesowałem tym systemikiem..
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Procek...

    Ja mam:

    Pentium 4 2,4
    256RAM
    nVidia TNT2 :cry: (to najgorsze)
    HDD 19,7GB
    Mandrake 9.1 & Windows XP Pro.
    Neostrada Plus 512/128KB/sec

    i co myslicie o moim kompie?

  11. #10
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Serwerek w pracy:
    Celeron 1100
    512MB SDRAM
    HDD 40GB Barracuda
    modem kablowy Goramo Alfa1 921.6kbit/s

    Serwerek w domciu:
    Duron 1300
    512MB SDRAM
    HDD 30GB Samsung
    HDD 80GB Barracuda
    SDI
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29.01.2005, 23:54
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30.11.2004, 17:41
  3. Jaki sprzęt
    By lenio in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21.09.2003, 11:47

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •