Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Jaki sprzęt
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Jaki sprzęt

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141

    Jaki sprzęt

    A więc, na jakim sprzęcie hulacie, w domu? Jeżeli o mnie chodzi, to sytuacja przedstawia się następująco:
    CPU: AMD Athlon 650Mhz (Slot A)
    RAM: 192 MB SDRAM-100
    HDD: 20GB Seagate
    GPU: GeForce 2 MX400 (64 MB)
    OS: Mandrake Linux 9.1 & Windows 98
    Net: modem kablowy, 256/128 kbps
    Główna rola komputera: serwer WWW, FTP, MySQL i poczty
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    W domu mam 2 kompy

    Stacja robocza
    CPU: Celeron 400Mhz, ale od roku chodzi na 500Mhz (Slot1)
    RAM: 512RAM PC-133
    HDD: Caviar 60GB
    GPU: GeForce 2 GTS 32MB
    OS: Windows 2000 Prof.
    Net: 100Mbit do serwerka
    Główna rola komputera: Praca w domu (Word, Excel), hmm. VoiP (Battle Com, czasami TeamSpeak), gry i inne...

    Serwerek
    CPU: 2x PII 266Mhz
    RAM: 225MB PC-100
    HDD: Caviary 4.3GB, 3.2GB 2.0GB (był jeszcze 1.6GB ale sie nagle zatrzymał)
    GPU: S3Trio3D/2X 4MB
    OS: Mandrake 9.1 (jądro SMP by obsługiwało 2 procki, lub Secure, bo też 2 obsługuje) Na testy jest też zainstalowane Multi Network Firewall 8.2
    Net: ACN 512+128/96 kbps
    Główna rola komputera: Firewall, poczta, a WWW + MySQL do testów.

    Praca
    CPU: Celeron 667@850Mhz
    RAM: 512MB PC-133
    HDD: Caviar 10GB, Seagate 120GB
    GPU: GeForce MX 200 64MB
    OS: Mandrake 9.1
    Net: 10Mbit
    Główna rola komputera: Stacja robocza.

    To tyle o mnie. A co u innych





  4. #3
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    hmmmmm ???

    Praca WorkStation:

    AMD XP 1700
    Kingston 256 2100 cl 2.5
    Seagate U6 40 Gb
    Gf 2 MX 400
    Shuttle AK 32+
    Philips 15'
    mouse & keyboard zwykły shit
    Win 98 S(hit) E(dition)

    Jutro wymieniam na lepszy

    W domu:
    AMD Barton 2.8
    1024 KorsAIR cl ~2 wyżyłowane na 1,5
    FIC nForce 2 dfnf2 BOX finall
    ATI Radeon 8500 Extreme Ultima 128 Mb (takotowanie jak w 9500) ihhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - i jeszcze chodzi...
    Logitech MX 500
    MT 137
    Flatron 775 FT
    Leadtek 48/24/48 DMA 33
    ASUS DVD DMA 100
    Big Tower Codegena 400 Waciorów
    3Com 100 BASE
    no i chujowe głośniki[/b]
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    a teraz ja :)

    CPU pII 333 up to 375 (idzie jak burza hehe)
    128 MB RAM (będzie więcej)..
    HDD 30 GB Maxtor + k. raid UDMA 133
    HDD 2. 1.7 GB Seagate
    lan 100 Mbit / 128 + up kbps
    graf: RIVA TNT 2 32 MB
    resztą się nie pochwalę
    i naturalnie OS Mandrake 9.0 (w planach także FreeBDS jako firewall na
    platformie HP)

    I znów musiałem poprawiać swe literówki i edytować post......
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    AMD Duron 750 MHz
    128 MB RAM
    Rva TNT 32 MB
    HDD Seagate 6,4 GB, Fujitsu 6,2 GB, Seagate 1,2 GB
    CTX Lifetec 17"
    Klawiatura i mycha takie tam standardy
    "oesy" MDK 9.0, Caldera Open Linux 3.1.1 Sever, QNX, BeOS (wkrótce też Gentoo)
    net w ....kafejce..

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    z Jarocina
    Postów
    21
    Wątków
    1
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Hmmm................. nie rozumiem dlaczego mnie wylogowało, to powyżej to moje...
    Ponoć czescy naukowcy wynaleźli teleporter...
    http://hajkju.pl

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Starachowice
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    AMD Duron 1GHz
    ECS K7S5A(L)
    256 MB RAM DDR
    nVidia GeForce 2 MX-400 64MB
    HDD Seagate Barracuda V 120GB (ST3120024A)
    Monitor to pomine (15")
    Mandrake 9.1 (chyba dobry na poczatek) & Windows XP Pro+SP1
    DSL 512/128 przez LAN

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    BeOS

    "oesy" MDK 9.0, Caldera Open Linux 3.1.1 Sever, QNX, BeOS (wkrótce też Gentoo)
    Byłbym ciekaw bardzo w jakim stopniu posunął się rozwój BeOS`a -kiedyś się troszkę interesowałem tym systemikiem..
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Procek...

    Ja mam:

    Pentium 4 2,4
    256RAM
    nVidia TNT2 :cry: (to najgorsze)
    HDD 19,7GB
    Mandrake 9.1 & Windows XP Pro.
    Neostrada Plus 512/128KB/sec

    i co myslicie o moim kompie?

  11. #10
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Serwerek w pracy:
    Celeron 1100
    512MB SDRAM
    HDD 40GB Barracuda
    modem kablowy Goramo Alfa1 921.6kbit/s

    Serwerek w domciu:
    Duron 1300
    512MB SDRAM
    HDD 30GB Samsung
    HDD 80GB Barracuda
    SDI
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 30.01.2005, 00:54
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30.11.2004, 18:41
  3. Jaki sprzęt
    By lenio in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21.09.2003, 12:47

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •