Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Fat 32
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Fat 32

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Fat 32

    Zainstalowałem Mandrake 8.2 i nie mogę dostąć się do mojego dysku z fatem 32. Ma ktoś jakiś pomysł

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Wejdź do linuxconf'a i: File systems --> Access local drive. Pojawi się tabelka z wykrytymi partycjami. Znajdź na liście partycję, do której chcesz się dostać i kliknij na nią. W nowej tabelce, w polu: Mount point wpisz miejsce, do którego chcesz podmontować wybraną partycję (np.: /mnt/win_c). Następnie kliknij na Mount i partycja powinna zostać podmontowana.
    Jeżeli chcesz aby montowanie odbywało się przy starcie systemu, wejdź na zakładkę Options i odznacz opcję: Not mount at boot time. Zaznacz też opcję User mountable.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Dalej problem

    Jest jeden problem tego mojego dysku Fat 32 tam nie ma

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    :shock:
    Hmm
    No to chyba będziesz mieć problem.
    A nie skasowałeś czasem tej partycji przy instalacji? Może też być ukryta, ale wtedy chyba linuxconf by ją tak czy siak zauważył.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Dzięki juz sobie poradziłem , natomiast mam problem z kscd mam błąd odczytu przy odpalaniu. Chodzi mu o jakiś plik dev/cdrom

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Witam.

    Może zwykłe mount załatwi sprawę ?: mount /dev/hd<daj literkę lub numer w zależności od położenia dysku) /mntjakiś katalog

    np: mount /dev/hda2 /mnt/hda2 (i dopisz polecenie do plików startowych.., lub automount - :)

    -tylko utwórz w /mnt hda2 :)

    Poexperymentuj też z hda3 hdb - hdb1 hdb2 hdc - hdc1 hdc2 itd... (to są partycje)

    Ja również mam nadzieję, że nei usunąłeś tej partycji- ale często się trafia, że w linuxconfie brakuje właśnie fat32- u mnie też nie widział dysku- musiałem ręcznie dopisać- chyab w 8.2 tak jest..
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •