Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Łącze stałe mające kilka IP
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Łącze stałe mające kilka IP

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1

    Łącze stałe mające kilka IP

    Dysponuję łączem 921kbit/s podpiętym do serwerka opartego na MDK 9.0. Od prowidera dostałem 4 adresy IP. Jak przyznać pozostałe 3 dla interfejsu ppp0 na którym mam modem kablowy? Na początek wystarczy, że będzie można "pingować" serwer na wszystkich 4 i będzie on odpowiadał. Dalsze plany wykorzystania tych IP nie są mi jeszcze do końca znane, ale na razie szef zażyczył sobie żeby serwer odpowiadał na pingi wszystkich 4 adresów IP. Wymyślił coś jeszcze, ale nie wiem, co

    Teddy47
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    http://www.jtz.org.pl/Html/mini/IP-Alias.pl.html - jeszcze nie czytałem, ale podobno tutaj jest odpowiedź.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    ifconfig eth0:0 10.10.10.2 netmask 255.255.255.0 up - pierwsza wirtualna sieciówka,
    ifconfig eth0:1 10.10.10.3 netmask 255.255.255.0 up - druga wirtualna sieciówka,
    i tak dalej, i tak dalej i tak dalej.... Nie wiem jak dużo można ich dodać, ale u mnie to działa!
    Ale co trzeba wpisać w /etc/interfaces/ifcfg-eth0 żeby to startowało razem z systemem? Wiem że jakis wpis z "aliases", ale co i jak to nie znalazłem
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Stałe łącze
    By menart14 in forum Sieć
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 14.08.2004, 08:20
  2. kilka pytań dotyczących mandrake'a 9.2
    By bigalex in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01.02.2004, 12:51

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •