Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Łącze stałe mające kilka IP
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Łącze stałe mające kilka IP

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Łącze stałe mające kilka IP

    Dysponuję łączem 921kbit/s podpiętym do serwerka opartego na MDK 9.0. Od prowidera dostałem 4 adresy IP. Jak przyznać pozostałe 3 dla interfejsu ppp0 na którym mam modem kablowy? Na początek wystarczy, że będzie można "pingować" serwer na wszystkich 4 i będzie on odpowiadał. Dalsze plany wykorzystania tych IP nie są mi jeszcze do końca znane, ale na razie szef zażyczył sobie żeby serwer odpowiadał na pingi wszystkich 4 adresów IP. Wymyślił coś jeszcze, ale nie wiem, co

    Teddy47
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    http://www.jtz.org.pl/Html/mini/IP-Alias.pl.html - jeszcze nie czytałem, ale podobno tutaj jest odpowiedź.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    ifconfig eth0:0 10.10.10.2 netmask 255.255.255.0 up - pierwsza wirtualna sieciówka,
    ifconfig eth0:1 10.10.10.3 netmask 255.255.255.0 up - druga wirtualna sieciówka,
    i tak dalej, i tak dalej i tak dalej.... Nie wiem jak dużo można ich dodać, ale u mnie to działa!
    Ale co trzeba wpisać w /etc/interfaces/ifcfg-eth0 żeby to startowało razem z systemem? Wiem że jakis wpis z "aliases", ale co i jak to nie znalazłem
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Stałe łącze
    By menart14 in forum Sieć
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 14.08.2004, 08:20
  2. kilka pytań dotyczących mandrake'a 9.2
    By bigalex in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01.02.2004, 12:51

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •