Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Ile miejsca na Mandrake ??
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Ile miejsca na Mandrake ??

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Ile miejsca na Mandrake ??

    chciałbym zainstalowac sobie Mandrake ale nie wiem ile potrzebuje miejsca na twardzielu żeby dobrze fukcjonował przekazcie mi swoje opinie z gory dzieki .....

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    To w znacznym stopniu zalezy od Ciebie. Co chcesz miec robic na tym Mandrake. Ja Mandrake jako serwer (bez X-ow) mieszcze sie na dysku 2GB. Ale na stacje robocza polecam cos wiecej. W pracy mam 10GB i kupe smiecia poinstalowane, narazie miejsca spokojnie starcza, caly czas mam wolnego prawie 4GB. Wiec uwazam ze na zwykly Desktop powinno wystarczyc z 6-7GB.





  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja moge przeznaczyc tylko 5 gb czy to wystarczy do domowego uzytkowania ja jestem dopiero poczotkujocy

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    Powinno starczyc, nie rob za duzej partycji swap, tylko jakies hmm.. nie wiem, ale jakos ok 2X ilosc RAM w kompie, ale chyba nie wiecej niz 256MB. Ja tak ustawilem i jest dobrze ;-)

    A z reszta to nie pozostaje nic innego jak sprobowac zainstalowac i bedzie wiadomo co i jak :-)





  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    re :)

    Witam.

    spartycjonuj tak :
    /bot -30 MB (to już dużo)
    / do 4 gb starczy spokojnie (mi system ze śmieciami 3,1 zajmował po okrojeniu tylko 2,4 i jeszcze mam śmieci ) - instaluj tylko to, co Ci się przyda ..
    /swap 250 -300 MB (ja mam 350)
    /home reszta - (tam składuję swoje dane i dane userów - wszystkie mp3 itd..)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71

    Albo tak:

    /boot 64MB
    swap z 384MB
    / Reszta
    Na poczatek bedzie dobrze. Jak juz sie bedzie troche znalo Linuxa, to wtedy bedzie mozna dac wiecej na /var mniej na /home. Zalezy do czego bedzie maszyna sluzyla.
    Wydaje mi sie ze to byla by optymalna konfiguracja na poczatek dla stacji roboczej.





  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    /boot troszkę duży (mnie zajmuje 3,4 MB- po kompilacji jajka) - ale ogólnie ok - też popieram (ale czy nie lepiej dać /home osobno?) -zresztą jeśli ktoś robi stacje roboczą to obojętne ... :)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 09:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 22:47
  4. Ile miejsca na mandrake 9.0?
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 19.10.2003, 23:52

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •