Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Ile miejsca na Mandrake ??
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Ile miejsca na Mandrake ??

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Ile miejsca na Mandrake ??

    chciałbym zainstalowac sobie Mandrake ale nie wiem ile potrzebuje miejsca na twardzielu żeby dobrze fukcjonował przekazcie mi swoje opinie z gory dzieki .....

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    To w znacznym stopniu zalezy od Ciebie. Co chcesz miec robic na tym Mandrake. Ja Mandrake jako serwer (bez X-ow) mieszcze sie na dysku 2GB. Ale na stacje robocza polecam cos wiecej. W pracy mam 10GB i kupe smiecia poinstalowane, narazie miejsca spokojnie starcza, caly czas mam wolnego prawie 4GB. Wiec uwazam ze na zwykly Desktop powinno wystarczyc z 6-7GB.





  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja moge przeznaczyc tylko 5 gb czy to wystarczy do domowego uzytkowania ja jestem dopiero poczotkujocy

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Powinno starczyc, nie rob za duzej partycji swap, tylko jakies hmm.. nie wiem, ale jakos ok 2X ilosc RAM w kompie, ale chyba nie wiecej niz 256MB. Ja tak ustawilem i jest dobrze ;-)

    A z reszta to nie pozostaje nic innego jak sprobowac zainstalowac i bedzie wiadomo co i jak :-)





  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re :)

    Witam.

    spartycjonuj tak :
    /bot -30 MB (to już dużo)
    / do 4 gb starczy spokojnie (mi system ze śmieciami 3,1 zajmował po okrojeniu tylko 2,4 i jeszcze mam śmieci ) - instaluj tylko to, co Ci się przyda ..
    /swap 250 -300 MB (ja mam 350)
    /home reszta - (tam składuję swoje dane i dane userów - wszystkie mp3 itd..)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71

    Albo tak:

    /boot 64MB
    swap z 384MB
    / Reszta
    Na poczatek bedzie dobrze. Jak juz sie bedzie troche znalo Linuxa, to wtedy bedzie mozna dac wiecej na /var mniej na /home. Zalezy do czego bedzie maszyna sluzyla.
    Wydaje mi sie ze to byla by optymalna konfiguracja na poczatek dla stacji roboczej.





  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    /boot troszkę duży (mnie zajmuje 3,4 MB- po kompilacji jajka) - ale ogólnie ok - też popieram (ale czy nie lepiej dać /home osobno?) -zresztą jeśli ktoś robi stacje roboczą to obojętne ... :)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 02:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 10:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 23:47
  4. Ile miejsca na mandrake 9.0?
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20.10.2003, 00:52

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •