Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Zrobi ktos?? Jak zainstalowac i skonfigurowac....
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Zrobi ktos?? Jak zainstalowac i skonfigurowac....

  1. #1
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71

    Zrobi ktos?? Jak zainstalowac i skonfigurowac....

    Apache
    php (i inne dodatki do Apache)
    Squid, SquidGuard i Transparent Proxy
    Samba (moze 3.0)
    acpi (bo jakos nie moge zrobic by mi sie komp ladnie wylaczal jak walne mu przycisk Power na obudowie)
    Tylko najlepiej jak by to byly opisy dla poczatkujacych. Chodzi mi o kogos takiego jak ja, chce zainstalowac serwer WWW, ale nie wiem jak to wszystko skonfigurowac. Ten Apache 2.0 ma jakies takie dziwne te pliki konfiguracyjne, a i z tym php sa jakies dziwne rzeczy. Nie moglem pliku konfiguracyjnego znalesc Cos jest w konfigu Apache, a mozna tez plik konfiguracyjny jakos samemu doinstalowac. Ogolnie to jest jakies takie zakrecone, dobrze by bylo jakby ktos to troszke naprostowal. Taki opis byl by dobry na te nowe WWW ktore nie wiadomo kiedy sie pojawi :-)





  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Gdyby ktoś zrobił coś takiego, to z chęcią skorzystam i opiszę, czego brakuje i co jest OK. Sam muszę zrobić serwer www z obsługą php i mysql ale nie mam kiedy się za to zabrać i szcze mówiąc, trochę się tego boję. Dlatego byłbym wdzięczny za taki opis
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Mogę się zająć Apache'em i PHP. Tyle razy to robiłem, że teraz zajmuje mi to w sumie niecałą godzinę
    Ale najwcześniej we wtorek.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Mogę się zająć Apache'em i PHP. Tyle razy to robiłem, że teraz zajmuje mi to w sumie niecałą godzinę
    Ale najwcześniej we wtorek.
    Nie ze bede wybredny, ale chodzi o cos duzo wiecej niz tylko:
    urpmi apache php mysql mysql-client
    czy co tam jeszcze bylo by potrzebne.
    Bardziej interesowalo by nas jakie dokladnie pakiety trzeba zainstalowac, z czego zrezygnowac, a potem w sposob prosty i przyjemny opisac co w plikach konfiguracyjnych pozmieniac. Tak by poczatkujacy uzytkownik byl wstanie cokolwiek poustawiac wedlug swoich potrzeb.

    Takie jest moje zdanie. Ja aktualnie atakuje Postfixa, moze jak juz go opanuje i poczytam sporo roznych pomocy to i ja male HOWTO dla MDK napisze ;-)





  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    RPMy? Pfff... Instalowanie Apache'a i PHP z RPMów jeszcze ani razu mi się nie udało. Zawsze instaluję Apache'a, PHP, MySQL'a i qmail'a ze źródeł I właśnie ten sposób chcę opisać. Plus, oczywiście, konfiguracja plików konfiguracyjnych
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    W takim razie z niecierpliwością czekamy na ten opis
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Żeby nie było, że nie informuję o postępie prac

    Napisałem już część dot. samej instalacji, konfigurację dopiero co zaczełem robić. Plus, postanowiłem dodać dodatek pt. Usprawnić serwer, czyli opis instalacji i konfiguracji dodatków, usprawniającyh nasz serwer
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  9. #8
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    W takim razie z niecierpliwością czekamy na efekty :!:
    Ja się właśnie zabrałem wczoraj za stawianie Apache'a 2 z PHP i MySQLem, bo potrzebne jest to pod sklep internetowy. I niestety nie działa to jak trzeba W ogóle nie interpretuje dokumentów PHP. Jak będziesz miał już jakikolwiek kawałeczek o tej konfiguracji, to daj znać :!:
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Dobra. Na razie mam tyle
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  11. #10
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71

    Jedno pytanko

    Dobra. Na razie mam tyle
    A zamiast
    Kod:
    chown -R root /usr/local/mysql
    
    chown -R mysql /usr/local/mysql/var
    
    chgrp -R mysql /usr/local/mysql
    Nie mozna by wpisac tego
    Kod:
    chown -R root.mysql /usr/local/mysql
    
    chown -R mysql /usr/local/mysql/var
    Moim zdaniem wyjdzie na to samo. A zawsze zmniejszy mozliwosc pomylki.





Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jak Zainstalowac Modem Alcatel Speedtouch?
    By Mariusz_Leszek in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27.11.2004, 13:44
  2. Drukarka - nie umiem jej zainstalowac
    By yazon in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16.06.2004, 20:42
  3. sms czy ktos instalowal??
    By bilgoldberg in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 24.04.2004, 11:30
  4. Nie moge nic zainstalowac
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 08.02.2004, 17:47

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •