Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
klopot SDI raz kolejny
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: klopot SDI raz kolejny

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    klopot SDI raz kolejny

    Zacznę od tego, że instalowalem już SDI pod Mandrake'iem 9.1 na 3 różne sposoby. Doszedlem juz do momentu w, którym przy uruchamianiu linuxa pisalo (coś tam o pppd), że polączenie jest tylko dla root'a. Potem spróbowalem kolejnego sposobu. Teraz gdy w konsoli wpisuję pppd /dev/ttys0 zapalają mi się wszystkie światelka (po lewej) na SDI, co oznacza, że niby dziala, ale jednak żadna strona się nie chce otworzyć.

    Przepraszam za taki zawily opis, ale prościej nie potrafię....
    Z góry dziękuję za pomoc.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Zerknij tutaj http://klub.chip.pl/twarogal/indox.html i zrób. Działa i na 9.0 i na 9.1 i po drobnych modyfikacjach na łączy dzierżawionym 921kbit/s. Opis prosty, szybki i co najważniejsze DZIAŁA
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    witam, rowniez mam problem z instalacja sdi. jestem uzytkownikiem (dumnie powiedziane) mandrake'a 8.0 traktopel. korzystalem z tego faq'a: http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=6 . niestety, nie udalo mi sie uzyskac polaczenia. czy jest gdzies w sieci poprawny opis instalacji do mojej wersji ?

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Bardzo proszę kogoś, kto ma SDI i wie, co gdzie jak zrobić, żeby działało bezproblemowo, o dokładną instrukcję, gdyż chciałbym ją umieścić jako watek przyklejony.
    Aha! I dla NEO+ też.

    Dziękuję
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Jeżeli chodzi o MDK 9.0 i 9.1, to pełen opis jest na stronie http://klub.chip.pl/twarogal/indox.html, zarówno dla SDI (z udostępnianiem, serwerem DHCP i powiązaniem adresu IP z MACiem karty). Również na tej stronie znajduję sie opis dla Noestrady+, ale tego niestety sprawdzić nie mogę, bo mam SDI, a nie Neostradę.
    Myślę, że autor zgodzi się na wrzucenie na to forum jego opisów. Trzeba się z nim tylko skontaktować. Na stronie był gdzieś podany jego nr GG.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Podobno można zainstalować SDI przez gotowy skrypt w Mandrake'u (plikiem *.rpm), to prawda?

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Kolejny problem z instalacja MDK 10.0 community
    By M_a_R_o in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 16.04.2004, 01:26
  2. Maly klopot
    By Anonymous in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 01.03.2004, 13:45

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •