Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
partycje win pod mdk 9.1
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: partycje win pod mdk 9.1

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    partycje win pod mdk 9.1

    jak zrobic zeby przy starcie mdk montowaly sie partycje ntfs i fat 32
    bo mi montuje ale tylko dla roota a chodzi o to zeby montowalo dla kazdego
    dodam ze we wczesniejszych wersjach mdk dzialalo u mnie
    na innych dystrybucjach tez np slackware 8.1
    jezeli ktos wie jak mi pomoc to z gory thx za pomoc

    tak wyglada moje fstab:

    /dev/hda7 / ext3 defaults 1 1
    none /dev/pts devpts mode=0620 0 0
    none /mnt/cdrom supermount dev=/dev/hdc,fs=auto,ro,--,iocharset=iso8859-2,codepage=852,umask=0 0 0
    none /mnt/cdrom2 supermount dev=/dev/scd0,fs=auto,ro,--,iocharset=iso8859-2,codepage=852,umask=0 0 0
    none /mnt/floppy supermount dev=/dev/fd0,fs=auto,--,iocharset=iso8859-2,sync,codepage=852,umask=0 0 0
    /dev/hda1 /mnt/win_c ntfs user,iocharset=iso8859-2,noauto,ro,umask=0 0 0
    /dev/hda5 /mnt/win_d vfat user,iocharset=iso8859-2,codepage=852,noauto,umask=0 0 0
    /dev/hda6 /mnt/win_e vfat user,iocharset=iso8859-2,codepage=852,noauto,umask=0 0 0
    none /proc proc defaults 0 0
    none /tmp tmpfs defaults 0 0
    /dev/hda8 swap swap defaults 0 0

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71

    Re: partycje win pod mdk 9.1

    /dev/hda1 /mnt/win_c ntfs user,iocharset=iso8859-2,noauto,ro,umask=0 0 0
    /dev/hda5 /mnt/win_d vfat user,iocharset=iso8859-2,codepage=852,noauto,umask=0 0 0
    /dev/hda6 /mnt/win_e vfat user,iocharset=iso8859-2,codepage=852,noauto,umask=0 0 0
    Nie pamietam dokladnie, ale katalogi /mnt/win_c /mnt/win_d /mnt/win_e powinny miec prawa dostepu dla zwyklego uzytkownika. Tak mi sie wydaje, musisz sprawdzic :twisted:





  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re :)

    Witam.

    Tak też jest. Zmień po prostu prawa dostępu dla katalogów w /mnt (odpowiadających tym partycjom), tak aby były do odczytu dla wszystkich - jak ustawisz chmody dalej - to już Twoja inicjatywa i bezpieczeństwo ;-)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    w prawach mam ustawiaone odczyt zapis i wykonywanie dla wszystkich
    juz to robilem i niestety przystarcie nie montuje dla wszystkich zrobilem tak ze musze po zalogowaniu montowac napedy a wolal bym zeby sie same montowaly
    pewnie nic z tym niezrobie
    poczekam wiec na mdk 9.2 ))))) moze bedzie lepiej )))

  6. #5
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    w prawach mam ustawiaone odczyt zapis i wykonywanie dla wszystkich
    juz to robilem i niestety przystarcie nie montuje dla wszystkich zrobilem tak ze musze po zalogowaniu montowac napedy a wolal bym zeby sie same montowaly
    pewnie nic z tym niezrobie
    poczekam wiec na mdk 9.2 ))))) moze bedzie lepiej )))
    Chcesz by sie same montowaly To czemu ustawiles by sie nie montowaly
    skasuj parametr noauto i powinno byc lepiej ;-)
    Powiedz czy sie wszystko udalo, czy kazdy uzytkownik ma dostep do tych partycji itp. Bo nie wiem czy ci pomoglismy czy nie ;-)





  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    heh pomoglo tylko niewiem czemu niedzialalo wczesniej i dlatego zmiednilem
    w kazdym badz razie thx bo juz dziala moze jaeszcze w miedzy czasie cos usunolem

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. 2 systemy linux i wspólne partycje
    By GCA in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13.06.2004, 17:50
  2. Win Shit i partycje
    By GCA in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08.06.2004, 00:12
  3. mam partycje ntfs z windowsa tylko do odczytu
    By marcin978 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 05.12.2003, 21:11

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •