Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
No i po marzeniach na mandrake :(:(:(
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: No i po marzeniach na mandrake :(:(:(

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    No i po marzeniach na mandrake :(:(:(

    kurde nie wiedziałem zeby zainsatlowac mandrake trzeba to zainsatlowac na pierwszej partycji ja mam 5 partycji i win jest na 1 potem ja i moich 3 braci ma po jedenj i na 5 jest tak wspulna ja chciałbym zainsatlowaca na mojej ale z tego co mi braciszek powiedział to sie nie da a zminic partycji mi napewno nie pozwoli zeby połonczyc mojom z głównom czemy tak musi być (

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    Nie musisz instalować Mandrake, ani żadnego linuxa nia pierwszej partycji - możaesz to równie dobrze zrobić na 20 ... a podczas instalacji systemu kazać lilo, aby zainstalował się w boot sectorze jakiegoś dysku (np pierwszego- który jest ustawiony w biosie, jako bootowalny). linux może być niekoniecznie na pierwszej partycji...
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  4. #3
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Albo.... Zainstalowac Mandrake na tej 4 czy 5 partycji i nie wybierac zadnego Lilo czy Gruba. Trzeba by tylko zainstalowac jakis Boot Menager, a jak maja Win2000 to nawet nie bedzie trzeba. Tylko ja zawsze mialem problemy z konfiguracja tego calego balaganu. A hmmm... nie mozna tego Linuxa odpalac z dyskietki Mandrake nie ma takiej opcji. Ech cos takiego chyba bylo w RH. No ale nie pozostaje nic innego jak sprawdzic.





  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Ja kiedyś odpalałem LILO z dyskietki. I wszystko ładnie działało. A na HDD miałem boot-managera do Windowsów
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    wystarczy zabootowac kompa z dyskietki startowej mandrake. tam jest lilo. skonfigurowac sobie w nim sciezke do systemu na hda4 , hda5 czy tam jaki to dysk i gotowe. albo wpisac recznie sciezke po starcie lilo.
    nie ma potrzeby modyfikowac bootsektora dysku twardego.
    Z reszta czy Mandrake nie instaluje domyslnie bootmanagera? Jak bedziesz instalowal to musisz go chyba odznaczyc.

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    13
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: No i po marzeniach na mandrake :(:(:(

    kurde nie wiedziałem zeby zainsatlowac mandrake trzeba to zainsatlowac na pierwszej partycji ja mam 5 partycji i win jest na 1 potem ja i moich 3 braci ma po jedenj i na 5 jest tak wspulna ja chciałbym zainsatlowaca na mojej ale z tego co mi braciszek powiedział to sie nie da a zminic partycji mi napewno nie pozwoli zeby połonczyc mojom z głównom czemy tak musi być (
    A nie możesz ustawić MBR na pierwszej partycji?
    <a href='http://jabberpl.org/' target='_blank'>Jabber</a> ID: ketu(na)<a href='http://chrome.pl/' target='_blank'>chrome.pl</a>. Mój status:

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 02:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 10:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 23:47
  4. Mandrake i Serwer!!!
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 27.09.2003, 16:11

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •