Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
No i po marzeniach na mandrake :(:(:(
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: No i po marzeniach na mandrake :(:(:(

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    5
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    No i po marzeniach na mandrake :(:(:(

    kurde nie wiedziałem zeby zainsatlowac mandrake trzeba to zainsatlowac na pierwszej partycji ja mam 5 partycji i win jest na 1 potem ja i moich 3 braci ma po jedenj i na 5 jest tak wspulna ja chciałbym zainsatlowaca na mojej ale z tego co mi braciszek powiedział to sie nie da a zminic partycji mi napewno nie pozwoli zeby połonczyc mojom z głównom czemy tak musi być (

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    Nie musisz instalować Mandrake, ani żadnego linuxa nia pierwszej partycji - możaesz to równie dobrze zrobić na 20 ... a podczas instalacji systemu kazać lilo, aby zainstalował się w boot sectorze jakiegoś dysku (np pierwszego- który jest ustawiony w biosie, jako bootowalny). linux może być niekoniecznie na pierwszej partycji...
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  4. #3
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    Albo.... Zainstalowac Mandrake na tej 4 czy 5 partycji i nie wybierac zadnego Lilo czy Gruba. Trzeba by tylko zainstalowac jakis Boot Menager, a jak maja Win2000 to nawet nie bedzie trzeba. Tylko ja zawsze mialem problemy z konfiguracja tego calego balaganu. A hmmm... nie mozna tego Linuxa odpalac z dyskietki Mandrake nie ma takiej opcji. Ech cos takiego chyba bylo w RH. No ale nie pozostaje nic innego jak sprawdzic.





  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Ja kiedyś odpalałem LILO z dyskietki. I wszystko ładnie działało. A na HDD miałem boot-managera do Windowsów
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    wystarczy zabootowac kompa z dyskietki startowej mandrake. tam jest lilo. skonfigurowac sobie w nim sciezke do systemu na hda4 , hda5 czy tam jaki to dysk i gotowe. albo wpisac recznie sciezke po starcie lilo.
    nie ma potrzeby modyfikowac bootsektora dysku twardego.
    Z reszta czy Mandrake nie instaluje domyslnie bootmanagera? Jak bedziesz instalowal to musisz go chyba odznaczyc.

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    13
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: No i po marzeniach na mandrake :(:(:(

    kurde nie wiedziałem zeby zainsatlowac mandrake trzeba to zainsatlowac na pierwszej partycji ja mam 5 partycji i win jest na 1 potem ja i moich 3 braci ma po jedenj i na 5 jest tak wspulna ja chciałbym zainsatlowaca na mojej ale z tego co mi braciszek powiedział to sie nie da a zminic partycji mi napewno nie pozwoli zeby połonczyc mojom z głównom czemy tak musi być (
    A nie możesz ustawić MBR na pierwszej partycji?
    <a href='http://jabberpl.org/' target='_blank'>Jabber</a> ID: ketu(na)<a href='http://chrome.pl/' target='_blank'>chrome.pl</a>. Mój status:

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 09:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 22:47
  4. Mandrake i Serwer!!!
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 27.09.2003, 15:11

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •