Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
jak zainstalowac mandrake 9.1 na FAT32????
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: jak zainstalowac mandrake 9.1 na FAT32????

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    jak zainstalowac mandrake 9.1 na FAT32????

    pytanie jak w temacie jak zainstalowac mandrake 9.1 na FAT32
    prosze o konkretne wskazowki na ten temat


    Wielkie dzieki!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Z tego co słyszałem, Linuksa można zainstalować jakimś sposobem pod FAT32, ale system taki chodzi wolniej niż na ext2 czy ext3. Nie orientuję się jednak, jak to zrobić.
    Pozwolisz, że się spytam: po kiego grzyba chcesz instalować Linuksa na FAT32
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    po pierwsze zeby sie czegos nauczyć nowego po drugie kiedyś zainstalowałem linuksa na ext3 i tak mi namieszało w partcjach ze nie wiedziałem od czego zaczac przy naprawianu tego ale to pewnie byla moja wina tak czy inaczej chce zobaczyc jak to dzial na FAT32 co mi szkodzi?

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Jeżeli nie chcesz mieć problemów z partycjami, ściągnij Partition Magic'a (w razie czego mogę ci podać adres) i przygotuj:
    1x partycja ext2/ext3
    1x partycja swap
    I kiedy to zrobisz, możesz bez obaw instalować Linuksa. Kiedy w trakcie instalacji zapyta cię o partycje, założoną wcześniej partycję typu ext dasz mu zamontować jako / i starczy. Jak się będzie pytał czy formatować (albo sprawdzać) tą partycję, to możesz (ale nie musisz) tego robić. PM jest bardziej user-friendly niż program w Instalatorze
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gdańsk okolice
    Postów
    15
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: jak zainstalowac mandrake 9.1 na FAT32????

    Jak chcesz zobaczyć jak to działa to uzyj knoppixa którego nie instalujesz tylko ładujesz z płyty.Po restarcie niema sladu po linuxie.

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    Właśnie po co fat32??? - jak zainstalować ?
    Naturalnie partycje tworzysz przy instalacji systemu - możesz i wybrać fat32 tylko po co? To gorszy system niż ext2, czy ext3 !...

    Jeśli poprawnie spartycjonujesz to nic się złego nie stanie ;-)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    9
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Generalnie kazdy kto ma zamiar uzywac FAT w systemie linux powinien byc swiadomy tego ze bedzie mial problem z nadawaniem praw plikom i katalogom. przy kopiowaniu z ext na fat beda sie tez pojawiac nieszkodliwe komunikaty bledow. :D. moim zadaniem dopuki nie ma sie konkteretnego powodu nie warto uzywac fat32.

  9. #8
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Hmmm...
    Mozna chyba zainstalowac na plikopartycjach. Tylko jeszcze tego nie robilem, wiec sie na ten temat nie wypowiem. Jednak cos takiego chyba mozna zrobic.





  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ale podobno Windows nie widzie ext2 i ext3, więc jakby coś się spieprzyło to co wtedy . I czy partycje trzeba zrobić PRZED instalacją czy jakoś PODCZAS instalcji Linucha.

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Do Total Commandera (Win) jest plugin pozwalający czytać (ale nie zapisywać) partycje ext2/ext3.
    Partycje można zrobić albo przed (np. Partition Magic'iem) lub w trakcie instalacji (instalator zapyta, czy chcesz zmieniać coś z partycjami).
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jak zainstalowac Mandrake i Win2000 na jednym kompie??
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 21.03.2004, 10:59
  2. Jak zainstalowac w mandrake 9.1 Pal Talk exe.
    By YARO in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30.01.2004, 16:35
  3. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20.12.2003, 03:44

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •