Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
DYSKI W MANDRAKE 9.1
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: DYSKI W MANDRAKE 9.1

  1. #1
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    DYSKI W MANDRAKE 9.1

    Wiec mam juz Linuxa Mandrake 9.1 zainstalowanego i jako drugi system Win 98(z PartitionMagic 8).Na linuxa zrobilem dysk ex2 (2,5 gb) i swap (250 mb). Reszte dysków mam na fatach32. I GDZIE SĄ MOJE DYSKIW LINUXIE ICH NIE MA.CO SIE STALOJAK JE MOGE WIDZIEC W INUXIE

    Aha a tak na marginesie to jakie detonatory z www.nvidia.pl mam zainstalowacBo są 3 wersje:/A obrazy iso ściągałem coś tam "i578" (cyserki nie pamiętam ale wiem ze zaczynało się na "i" i 5)


    POMOCY z tymi dyskami


    Aha...winamp jest pod Linuxaa jezeli nie to co jest?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Po kolei.
    Twoje dyski istnieją. Tylko prawdopodobnie nie są zamontowane. Aby sie upewnić, zajrzyj do /mnt. Mogą tam być foldery typu: win_c, win_d albo windows. To będą właśnie Twoje dyski. Jeżeli ich tam nie ma, będziesz musiał je tam zamontować przez linuxconf'a.
    nVidia wydała sterowniki pod Linuksa. Są one tutaj (prawy klawisz myszki, Zapisz element docelowy jako...). Po ściągnięciu, wejdź do konsoli, wejdź do folderu, gdzie zapisałeś plik i wydaj polecenie: ./-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run. Pamiętaj, że pliki te możesz zainstalować jedynie jako root (su) i tylko w trybie tekstowym (sama konsola nic nie da). Poleceniem zrzucającym do trybu tekstowego było bodaj polecenie telinit 3. A jak skończysz, możesz wrócić do Xów (startx).
    Pod Linuksa nie ma WinAmp'a, ale jest jego klon - XMMS, który wygląda identycznie jak wyżej wzmiankowany.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    No juz zaczynam czaic...powoliHyhDyski bylyXMMS sie sciaga.....
    Dyski pododawałem do zakładek żeby szybciej wchodzić...a może to jakoś inaczej można zrobićWogle nie wiem co przydało by się zrobić na świezym systemieJak konfigurować itpOj lamusek ze mnie
    Aha jak zrobić żebym mógł ściągać na te dyski:/żeby były widziane jak Cd-rom czy też dyskietka.


    aha...teraz odkrylem że nie moge zainstalować tego XMMS...nie wiem w co kliknąć(jezu aż się wstydze bo pewnie czeba coś wpisać:/) i nie mam dźwięku:O:/

  5. #4
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Jak się wogle instaluje programyDlaczego nie mam dźwiękuqrde niewiem o co chodziJuż mnie zaczyna to wqżać:[

    Jak zmienic skorke w Linuxie...tzn ten Motyw

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Dobra, spokojnie....
    Jeżeli chodzi o XMMS. Nie musiałeś go ściągać Jest na płycie instalacyjnej Mandrake'a. Wejdź Centrum Sterowania, Pakiety, Dodaj pakiety i wyszukaj XMMS. Potem tylko klikasz na Instaluj i wkładasz odpowiednią płytę. XMMS sam doda się do "Menu Start" (a właśnie. Używasz KDE czy Gnome?).
    Co do szybkiego dostępu do dysków. W Linuksie nie ma czegoś takiego jak napędy, np C: to twardy dysk, D: to CD-ROM, itd. Wszystko siedzi w /. Jeżeli chcesz mieć szybki dostęp do swoich Windowsowych partycji, zrób sobie na pulpicie Skróty do urządzeń.
    I jeszcze jedna rzecz, bez której "zginiesz": konsola to Twój przyjaciel. Niech cię nie odstrasza to czarne tło i białe literki. Konsolą można zrobić wiele rzeczy, których w środowisku graficznym (tzw. X-ach) nie zrobisz. A wierz mi, że będziesz z niej korzystał częściej, niż Ci się może wydawać :mrgreen:
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    oblukam ta konsoleChociaz sie postaramTy ale mam problem...powazny...bo nie mam dzwiekuI nie wiem dlaczego

    Kozystam z KDE(czy cos takiego)a które leprzei o co chodzi wogle w tym...czymś:/nawet cholera nie wiem jak to ię wabi:/

    Strasznie chce się przekonać do Pingwinka...ale narazie mi to nie wychodziPoczekamy zobaczymyAha...poczebuje jeszcze inf na temat Gadu-Gady w Linuxie...jaki program jest jego zastepczym klientem

    No i z tymi sterownikami...ściągnołem sobie...i zrobiłęm tak jak mówiłeś...ale nic mi się nie zmieniło...nawet nic się nie pokazało na ekranie...tylko dysk troche pobrzęczał...tak ma być:/


    Jeszcze mnie cos ciekawi....na czym poelga spawa z tym Kernelem i jakimiś "jądrami"ściągać jakieś nowe czy cośhyh 100 pytań do

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Dźwięk: niech zgadnę, Twoja karta dźwiękowa to zintegrowane AC97...
    Gadu-Gadu: pod Linuksa jest kadu.
    Sterowniki: serio nic się nie pokazało na ekranie? Dziwne... Sprawdę jeszcze u siebie...
    Jądro: ponieważ jesteś jeszcze początkującym użytkownikiem Linuksa, nie radzę ci się na razie bawić jądrem. Żeby skompilować nowe jądro, trzeba wiedzieć, co ma w nim być włączone, a co nie. A jądro domyślnie dostarczone z systemem na początek nie jest takie złe
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  9. #8
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Dokłądnie tak jak mówisz z tą kartą
    Hyh ale to chyba nie oznacza ze nie bede mial dziwieku!?:/Odpisz co i jak...szybko..plzdzieki
    Oki...więc Jadrem się nie bawie

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Sterowniki: instalowałem je pół godziny temu i wszystko działa prawidłowo. Nie mogą być złe. Spróbuj nadać im CHMOD 777 (polecenie CHMOD 777 <nazwa_pliku>);
    Karta dźwiękowa: to, że masz AC97 nie oznacza, że nie będziesz mieć dźwięku. Prawdopodobnie, masz tylko wyciszone wyjście. Wychodząc dziś z domu napisałem sobie, jakim poleceniem to sprawdzić i... oczywiście musiałem zapomnieć Przypomnę sobie dziś po 18:00...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  11. #10
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Oki....ja sobie do tego czasu troszke pogrzebie w systemiku. Aha...zainstalowałem Kadu i...yyy nawet nie wiem gdzie jest:/a troszke szukałem:/cos pokazalo ze zaistalowalo się pomyślnie w usr. ale szukałem tam i nic nie ma...w siec-->komunikatory tez nie ma:/ALe narazie najważniejsze to dźwięk

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mandrake I 2 Dyski
    By j.jay in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 23.11.2004, 16:02
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 02:53
  3. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 10:31

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •