Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
[HOW-TO] Sprawdzanie sum kontrolnych md5 i sfv (crc-32) - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: [HOW-TO] Sprawdzanie sum kontrolnych md5 i sfv (crc-32)

  1. #11
    Avatar Jacul
    Jacul jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mdk Linux 10.1
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    Gliwice
    Wiek
    26
    Postów
    111
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1
    Sprawdziłem sumy kontrolne Mdk Linux 10.1 w Total Commanderze i pokazało mi coś takiego:

    Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.md5:
    Błędna CRC: Mandrakelinux-10.1-Official-Download-DVD.i586

    Błędy: 1
    OK: 0, nie znaleziono: 0, błąd odczytu: 0, błędna suma kontrolna: 1


    Czy napewno nie bedzie sie dało zainstalowac?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #12
    Avatar LOOKass
    LOOKass jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Arch-Linux
    Dołączył
    Oct 2004
    Skąd
    Babienica City
    Wiek
    34
    Postów
    55
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    4
    Jacul: Total Commander wykorzystuje inny algorytm - SFV, więc to twoje sprawdzanie nijak się ma do sprawdzania zgodności sum wg. algorytmu MD5. Ściągnij sobie sumki SFV z FTP gdzie ściągałeś ISO i wtedy porównaj.
    Linux 2.6.14; AMD 64bit 2.6Ghz; Epox 8KDA3i; 512MB; GF6600;
    Registered Linux User #380924

  4. #13
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    38
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Downloads
    27
    Uploads
    31
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854
    Originally posted by LOOKass@20 Feb 2005, 15:02
    Jacul: Total Commander wykorzystuje inny algorytm - SFV, więc to twoje sprawdzanie nijak się ma do sprawdzania zgodności sum wg. algorytmu MD5. Ściągnij sobie sumki SFV z FTP gdzie ściągałeś ISO i wtedy porównaj.
    [snapback]65438[/snapback]
    bez urazy ale bzdura... juz rok temu TC normalnie sprawdzal i tworzyl md5 i sfv

  5. #14
    Dołączył
    Feb 2005
    Postów
    12
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    wszystko oka ale jak dla mnie laika to dalej nie potrafie sprawdzic tych sum kontrolnych pod winde sciagnolem tego progsa ale nie mam na dysku zadnego pliku z .md5 czy.sfv i nie potrafie mu go wskazac a pod linuchem tez instaluje rmp poprzez podwójne kliknięcie(nawyk z windy) i jak zwykle jest jakas niezgodnosc instaluje go ale nie wiem gdzie tak naprawde jest prosze o pomoc
    pozatym w konsoli jak jestem na root nie dziala mi polecenie to z pierwszej wypowiedzi urmp md5su zdaje sie czy cus

  6. #15
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    38
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Downloads
    27
    Uploads
    31
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854
    napisz to prosze jeszcze raz po polsku.....

  7. #16
    Avatar Jacul
    Jacul jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mdk Linux 10.1
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    Gliwice
    Wiek
    26
    Postów
    111
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1
    Ja ściągnołem jeszcze raz Mdk Linux 10.1 i znowu mam błedna suma kontrolna: 1 w Total Commanderze. zy napewno nie bedzie sie dało tego zainstalowac?

  8. #17
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    38
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Downloads
    27
    Uploads
    31
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854
    moze sie da. ale nie jest to pewne...
    ale glosuje, ze raczej sie nie da

  9. #18
    Avatar Jacul
    Jacul jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mdk Linux 10.1
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    Gliwice
    Wiek
    26
    Postów
    111
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1
    Ehh:/ Ściągnołem to już poraz 3:/ Za pierwszym razie coś mi sie program do ściągania zawiesił, potem ściągałem z wielu serwerów i też ten błąd co teraz... No nic spróbuje jescze raz ściagnąc...

  10. #19
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    38
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Downloads
    27
    Uploads
    31
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854
    Skoro juz zasysasz tyle razy to moze lepiej sciagnij PcLinux OS ?

  11. #20
    Avatar Jacul
    Jacul jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mdk Linux 10.1
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    Gliwice
    Wiek
    26
    Postów
    111
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1
    A co to tak dokładniej?


    to dystrybucja dla wyjatkowo leniwych jak Ty
    2 wyrazow w googlach brachu wpisac nie umiesz?
    PcLinux OS
    /Sir_Yaro

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Usunięciem....
    By griz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 12.12.2004, 15:54
  2. sprawdzanie sieci dla beginerow
    By cipojsza in forum Sieć
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 04:51
  3. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29.05.2004, 13:03
  4. sprawdzanie wersji kernel
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 02.05.2004, 19:36

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •