Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Ech ta Mozilla
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Ech ta Mozilla

  1. #1
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    Ech ta Mozilla

    Kombinuje jak tu odpalic jave i flash w Mozilli na NDK 9.1 i ciagle nie moge. Ze 3 dni juz gmeram w tym kompie i caly czas nic sie nie udaje :-(

    Czy ktos to potrafi zrobic i podzieli sie ta wiedza





  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Że Java to rozumiem. Ale Flash? U mnie działa natychmiast po instalacji. A z Javą właśnie się męczę...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    A jednak mi się udało! Nareszcie!
    Więc teraz napiszę, jak w Mozilli wlączyć obsługę Javy:
    Wejdź na stronę www.java.com i ściągnij plik j2re-1_4_2_01-linux-i586-rpm.bin
    nadaj mi prawa do wykonywania:
    chmod 777 j2re-1_4_2_01-linux-i586-rpm.bin
    zmień się w root'a i wykonaj plik:
    ./j2re-1_4_2_01-linux-i586-rpm.bin
    Powstanie nowy plik: j2re-1.4_2_01-linux-i586.rpm
    ...
    ciąg dalszy za chwilę, bo idę oglądać Mission Imposible 2
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Fajny film Na czym to ja... a tak!

    Zainstaluj:
    rpm -ivh j2re-1_4_2_01-linux-i586.rpm

    Przedź do folderu (wciąż jako root):
    /usr/local/mozilla/plugins (czy gdzie tam masz Mozillę)

    i wpisz:
    ln -s /usr/java/j2re1.4.2_01/plugin/i386/ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so

    Uruchom Mozillę i wybierz Pomoc/O wtyczkach. Jeżeli na liście, która się pokaże zobaczysz Java ™ Plug-in 1.4.2_01-b06 to znaczy, że wszysko jest OK
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    hmm...

    Nie wiem w czym byl problem ale teraz dziala ;-)





  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    A ja chciałbym dodać, że najnowsza Mozilla (przynajmniej u mnie) posiada już w miarę poprawną obsługę javy ;-)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2004
    Postów
    8
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Originally posted by Lucas_Czejgis@3 Oct 2003, 23:10
    Fajny film Na czym to ja... a tak!

    Zainstaluj:
    rpm -ivh j2re-1_4_2_01-linux-i586.rpm

    Przedź do folderu (wciąż jako root):
    /usr/local/mozilla/plugins (czy gdzie tam masz Mozillę)

    i wpisz:
    ln -s /usr/java/j2re1.4.2_01/plugin/i386/ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so

    Uruchom Mozillę i wybierz Pomoc/O wtyczkach. Jeżeli na liście, która się pokaże zobaczysz Java ™ Plug-in 1.4.2_01-b06 to znaczy, że wszysko jest OK
    [snapback]1441[/snapback]


    Default Plugin

    Nazwa pliku: libnullplugin.so
    The default plugin handles plugin data for mimetypes and extensions that are not specified and facilitates downloading of new plugins.
    niejestem ekspertem ale siedze nad tym juz kilka dni i .... chyba moija mam nie bedzie miala javy na sylwka kiedy mnei nei bedzie prosze pomuz mi weszystko podpiete moja mozilla o ile sie orietuje juz jest w ..

    file:/usr/lib/mozilla/plugins ( tu jak widać sama mozilla)
    i jeszcze jedna ///
    usr/lib/mozilla-1.6/plugins z tym ze ten folderek co ma ta nazwe lib costam czyli interesujacam nie wtyka , ma na sobie kłudke jakas jak by co podam scrn , jestem nowy uzytkowqnik wybaczcie mi

  9. #8
    Avatar szawel
    szawel jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-7VA
      • Procesor:
      • AMD AthlonXP 2200+
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 2
      • Monitor:
      • LG Flatron F700B
    Dystrybucja: Mandrake 10.0 Official
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    biurko pod oknem
    Wiek
    35
    Postów
    158
    Wątków
    18
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1
    A nie lepiej zajrzeć na stronę Mozilli?
    Tak się składa, że jest tam wręcz "łopatologiczny" opis instalacji javy: http://mozillapl.org/projekty/Wtyczki/Java - nie dość, że opisane wszystko krok po kroku to jest jeszcze możliwość sprawdzenia czy polskie znaki diakrytyczne są wyświetlane poprawnie.

    Pozdrawiam, Szaweł

  10. #9
    Avatar MarusMK
    MarusMK jest nieaktywny Jaskółka Afrykańska
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DELL Inspiron 1526
      • Procesor:
      • AMD64 AthlonX2
      • Karta Graficzna:
      • ATI R X1300
      • Karta Dźwiękowa:
      • SB600 snd-hda-intel
      • Kernel:
      • 4.4.14-pclos1
    Dystrybucja: PCLinuxOS 2015
    Polska
    Dołączył
    May 2004
    Skąd
    Międzyrzecz FMI
    Wiek
    57
    Postów
    1,389
    Wątków
    41
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    39
    Reputacja
    159
    Spotkałem się już z tym że po instalacji Javy jej katalog dostępny był tylko dla roota, po prostu zmień jako root prawa dostępu do tego pliku lub katalogu.
    PCLinuxOS nawet jak padnie to mam własne LiveCD.
    Informacje
    http://www.pclinuxos.com/

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2004
    Postów
    8
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    ok teraz to zobaczynmy czy sie uda i jeszcze dzwiek mi wysiadl ( tylko jak zrobic zeby caly katalog /usr/java byl dla wszystkich jezu te zabespieczenia(

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mozilla
    By kzez1986 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 22.02.2005, 21:02
  2. Mozilla Na Koncie Zwykłego Uzytkownika
    By kakiet in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 14.11.2004, 10:38
  3. Mozilla 1.6 / 1.7nie Uruchamia Się
    By MaciejRozmus in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13.08.2004, 11:25
  4. Mozilla Firefox - To Jest To
    By Raul in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 09.08.2004, 23:19
  5. Mozilla 1.6 + to forum
    By pingwinek in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26.03.2004, 19:05

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •